reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozwój Naszych Kruszynek!!!!

no właśnie jak to jest z tym jedzeniem to do konca niewiem na necie piszą niby nie jeść bananów, kalafiora, kapusty, fasoli, jabłek, pomarańczy, itp itd a mi znowu położna mówiła nie jeść kapusty i fasoli oraz czekolady i mocno przyprawionych rzeczy...właśnie tego si trzymam ale mały i tak niekiedy ma kolki i gazy... no i ta wysypka ale zoaczymy par dni nie zjem nabiału jak przejdzie to bedzie dobrze..
kochanie odczekaj z tydzien zeby zobaczytc czy bedzie efekt , po paru dniach nie zejdzie....
a z tym jedzeniem... hmmmm ja jem banany, jabłka ...... czekolady faktycznie nie jem, bo tez wyskakiwało uczulonko.....
pomaranczy nie jem bo nie pzrepadam hehe
moj ma kolki..... ale raczej nie od tego co jem..... tydzien jechalam na gotowanym kurczaku z marchewka i kasza......... na sniadanie obiad i kolacje zeby sprawdzic czy kolki beda... i były takie same jak teraz...wiec po co mam sie katowac...... jeszcze miesiac i kolki same miną

wczoraj mierzyłam mojego maluszka........ ma już 69 cm wzrostu.......mój duży mężczyzna....i waży 7100... heh eh dziubutek wielkoludek.
hej mam wrażenie że moje dziecko jakos nadwyraz rośnie... jak wasze dzieciaczki

Ostatnia edycja:
reklama
Ja tez jem wsyztko, łacznie z kiwi bananami i pomaranczami, a nawet czekoladą.
Pycholina dostaje kropelki i cherbatke wiec z kolkami sobie radzimy. Wysypek na szczescie zadnych nie ma.

Dziewczyny, ja również wszystko jem. Wszystko- fasolę, kapustę, czekoladę. Hania dostaje raz na dwa, trzy dni espumisan i jest dobrze. Bardziej dokucza jej gdy nie odbije po jedzeniu. Wg mnie stąd -przynajmniej u niej- kolki są z połkniętego powietrza.
A piwo...:) Położne z krajowej rady położnych zalecają :))) szklaneczkę po wieczornym karmieniu na wzmocnienie laktacji ze względu na obecność wit. B i coś tam jeszcze.. juz nie pamietam :) I ja się do tego zalecenia stosuję, bardzo chętnie:-D:-D:-D bezalkoholowe przywozi mi mąż z Czech-tam mają duży wybór-

Izulka ja tak jak ty tylko bezalkocholowe:-D:-D:-D
Sugar...ja jem banany od samego poczatku doslownie bo po porodzie to bylo pierwsze co zjadlam:-) Malej nic nie jest;-)Ale za to wzielam sie za czekolade:wściekła/y:i od tygodnia robi kupki co 2 dni:zawstydzona/y:i sie biedna meczy a ja wyrodna matka caly czas cos skubne:zawstydzona/y::zawstydzona/y::no:musze to zmienic. jezeli twoje malenstwo ma problemy z brzuszkiem to polecam Sab Simplex (ok 10 euro, ale warto):tak::tak:Czytalam o nim na necie i jest bazpieczny dla malenstw.
Meganne ja jutro ide wazyc i mierzyc mala ale kazdy mi mowi, ze nie wyglada na 2 mce tylko wiecej:-) i sama widze, ze urosla bardzo.

a my mamy jakis problem ;/

maly robi zielone kupki wodniste z grodkami i sluzem ;/ albo zelona wode ;/

co to moze byc ? :-(

boooooooooooooooooooje sie o niego ;(

no ja też z czekoladą sie porzegnać nie umiem.. :( ahh a banany to jem kilogramami.. co do kolek to obojetne co zjem to on je ma ale za miesiac przejda najpozniej za połtorej miesiąca. no musze spróbować tych kropelek może to coś da. a pomarańcze można? ja se odmawiam bo to kwaśne ale jak wy jecie to może i ja zjem troche..?! Meganne- 69 cm? oo to wielgachny jest :D dobre mleko masz widocznie hihi moj niewiem może ma niecałe 60 patrząc po ciuszkach to miedzy 56 a 62 ale te numeracje są dziwne.. :)

reklama
no ja też z czekoladą sie porzegnać nie umiem.. :( ahh a banany to jem kilogramami.. co do kolek to obojetne co zjem to on je ma ale za miesiac przejda najpozniej za połtorej miesiąca. no musze spróbować tych kropelek może to coś da. a pomarańcze można? ja se odmawiam bo to kwaśne ale jak wy jecie to może i ja zjem troche..?! Meganne- 69 cm? oo to wielgachny jest :D dobre mleko masz widocznie hihi moj niewiem może ma niecałe 60 patrząc po ciuszkach to miedzy 56 a 62 ale te numeracje są dziwne.. :)
ale on sie wielki urodzil wiec nie wiem......
my nosimy rozmiarówke na 68 i jest akurat....... tylko rekawy zawsze sa za długie heheh
ale fakt rosnie jak szalony..... jak na sterydach hehehe Tomek się śmieje że to po bananach bo wpier.... je w dzikich ilościach.....
moj też ma kolki, od wszystkiego więc ..... puki coś go nie uczula to to jem......

mój ma ciemieniuszkę..... zna któraś z was dobry sposób na to żeby przestało się to łuszczyc?

Do góry