Witajcie, nam udało się dzisiaj zaszczepić, bo jakieś uczulenie nas dopadło. Mamy już 9 tygodni dzisiejsza waga 6,400
Pozdrawiam mamusie i zdrówka dla dzidzisów
Pozdrawiam mamusie i zdrówka dla dzidzisów
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
hej dziewczynki ...
powiedzcie mi ile dziecko powinno na tydzień przybierac na wadze?
mój klusek je bardzo dużo ale chyba za dużo na wadze nie przybiera..... teraz ma 6 tygodni i waży 6700 na głodniaka bez pieluchy i na golaska.... po jedzonku waży znacznie więcej hehe
mały dostał uczulenia... bo się nawcinałam tydzien temu czekolady i cukierków z orzechami..... do tejpory mu nie chce to uczulenie zejsc... krostki coprawda złażą, ale teraz buzie ma szorstką, i pokrystą strupkami..... taką jakby porcelanową.... całą czerwoną. mały drapał się po budziaku i z tąd pewnie te zorane krostki przekształciły się w coś takiego..... tylko czy to nie powinno już zejsc? powiem wam jeszcze ze w dotyku skóra jest bardzo sucha....
smarowałam to bephantenem - nic, bambino - nic, linomagiem - też nic, smarowałam emolium krem - na AZS Też nie bardzo pomaga...... już nie wiem co mam robic.....
nie jem nic co mogło by byc alergizujące kurde.....
jutro idziemy do lekarza to się dowiem co i jak ... dam znac...Kochana niestety nie wiem co to moze byc ale moze zadzwon do położej albo do lekarza.... oni na pewno Ci pomoga.... No i oczywiście daj znac co z Mateuszkiem
Dopiero dzisiaj podczytuję ten wątek i powiem ,że moje dzieci miały skaze białkowa-objawy skazy,wysypka,biegunki itp. na pewno smarowanie takimi maściami,kremami buzi szczególnie nie jest dobrym pomysłem-chyba,że jest to maść zapisana przez lekarza,zwłaszcza zmienianie co chwilę tego,czym smarujesz-bo wymieniasz kilka różnych specyfików,a to,ze teraz ne jesz nic ,co uczula to niewazne,bo jadłas wczesniej,a reakcja na alergen może być opóźniona- jej objawy i tak szybko nie zniknąhej dziewczynki ...
mały dostał uczulenia... bo się nawcinałam tydzien temu czekolady i cukierków z orzechami..... do tejpory mu nie chce to uczulenie zejsc... krostki coprawda złażą, ale teraz buzie ma szorstką, i pokrystą strupkami..... taką jakby porcelanową.... całą czerwoną. mały drapał się po budziaku i z tąd pewnie te zorane krostki przekształciły się w coś takiego..... tylko czy to nie powinno już zejsc? powiem wam jeszcze ze w dotyku skóra jest bardzo sucha....
smarowałam to bephantenem - nic, bambino - nic, linomagiem - też nic, smarowałam emolium krem - na AZS Też nie bardzo pomaga...... już nie wiem co mam robic.....
nie jem nic co mogło by byc alergizujące kurde.....
Na pewnoe nie możńa stosować żadnych kremów z nagietkiem,rumiankiem przy skaze,bo można jeszcze pogorszyć sprawę,bo ten nagietek czy rumianek również może uczulaćMeganne a to nie skaza bialkowa?
Ciezko powiedziec...
Ja polecam na buzinke krem do twarzy z nagietkiem z Weledy