reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój Naszych Kruszynek!!!!

Witajcie, nam udało się dzisiaj zaszczepić, bo jakieś uczulenie nas dopadło. Mamy już 9 tygodni dzisiejsza waga 6,400 :)

Pozdrawiam mamusie i zdrówka dla dzidzisów:)

reklama
hej dziewczynki ...
powiedzcie mi ile dziecko powinno na tydzień przybierac na wadze?
mój klusek je bardzo dużo ale chyba za dużo na wadze nie przybiera..... teraz ma 6 tygodni i waży 6700 na głodniaka bez pieluchy i na golaska.... po jedzonku waży znacznie więcej hehe

mały dostał uczulenia... bo się nawcinałam tydzien temu czekolady i cukierków z orzechami..... do tejpory mu nie chce to uczulenie zejsc... krostki coprawda złażą, ale teraz buzie ma szorstką, i pokrystą strupkami..... taką jakby porcelanową.... całą czerwoną. mały drapał się po budziaku i z tąd pewnie te zorane krostki przekształciły się w coś takiego..... tylko czy to nie powinno już zejsc? powiem wam jeszcze ze w dotyku skóra jest bardzo sucha....
smarowałam to bephantenem - nic, bambino - nic, linomagiem - też nic, smarowałam emolium krem - na AZS Też nie bardzo pomaga...... już nie wiem co mam robic.....
nie jem nic co mogło by byc alergizujące kurde.....

hej dziewczynki ...
powiedzcie mi ile dziecko powinno na tydzień przybierac na wadze?
mój klusek je bardzo dużo ale chyba za dużo na wadze nie przybiera..... teraz ma 6 tygodni i waży 6700 na głodniaka bez pieluchy i na golaska.... po jedzonku waży znacznie więcej hehe

mały dostał uczulenia... bo się nawcinałam tydzien temu czekolady i cukierków z orzechami..... do tejpory mu nie chce to uczulenie zejsc... krostki coprawda złażą, ale teraz buzie ma szorstką, i pokrystą strupkami..... taką jakby porcelanową.... całą czerwoną. mały drapał się po budziaku i z tąd pewnie te zorane krostki przekształciły się w coś takiego..... tylko czy to nie powinno już zejsc? powiem wam jeszcze ze w dotyku skóra jest bardzo sucha....
smarowałam to bephantenem - nic, bambino - nic, linomagiem - też nic, smarowałam emolium krem - na AZS Też nie bardzo pomaga...... już nie wiem co mam robic.....

Kochana niestety nie wiem co to moze byc ale moze zadzwon do położej albo do lekarza.... oni na pewno Ci pomoga.... No i oczywiście daj znac co z Mateuszkiem ;)

byliśmy u lekarza, najpardopodobniej to reakcja na mleko krowie które ja piłam i nabiał... mam zrezygnowac całkiem z nabiału i zobaczyc... czekolada orzechy oczywiście też odpadają.....

kolki i łuszcząca się skóra to też wina uczulenia.....

mieliśmy dziś szczepionkę, mateusz bardzo źle zareagował na szczepienie... płakał ciągle... teraz jest bardzo niespokojny i płacze......
dopstaliśmy lek uspokajający i przeciwgorączjkowy na wrazie co..... narazie spróbuje go uspokoicnormalnie bez farmakologii
buziaki ide wycałowac synka

Ojej nieciekawie szkoda mi go......... Jeszcze to szczepienie..... :((( bidulek mały.... No ale mam nadzieje ze jutro juz bedzie lepiej ...A Ty Kochana Trzymaj sie tam ciepło... Jestem z Tobą myślami :)

reklama
hej dziewczynki ...

Dopiero dzisiaj podczytuję ten wątek i powiem ,że moje dzieci miały skaze białkowa-objawy skazy,wysypka,biegunki itp. na pewno smarowanie takimi maściami,kremami buzi szczególnie nie jest dobrym pomysłem-chyba,że jest to maść zapisana przez lekarza,zwłaszcza zmienianie co chwilę tego,czym smarujesz-bo wymieniasz kilka różnych specyfików,a to,ze teraz ne jesz nic ,co uczula to niewazne,bo jadłas wczesniej,a reakcja na alergen może być opóźniona- jej objawy i tak szybko nie znikną
Meganne a to nie skaza bialkowa:baffled:?
Ciezko powiedziec...

Ja polecam na buzinke krem do twarzy z nagietkiem z Weledy:tak:
Na pewnoe nie możńa stosować żadnych kremów z nagietkiem,rumiankiem przy skaze,bo można jeszcze pogorszyć sprawę,bo ten nagietek czy rumianek również może uczulać

Mój synuś bardzo duzo gaworzy od kilku dni-grucha sobie cos bez przerwy gdy nie śpi,przypasowała mu tez bardzo grająca karuzela,normalnie ciągle z nią"rozmiawia","śpiewa"wręcz,gdy ona gra,kilka razy zdarzyło się tak,że gdy słuchał tej melodii i tak patrzył w tę karuzelę,gruchał do niej,to w końcu słyszę-cisza-podchodzę,a on słodko śpi :)

Do góry