reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój naszych dzieci

Kochane wrzesniowe mamuski!Nie porównujcie swojego malucha do innych!Wasz jest tylko jeden i wyjątkowy!Leon też nie mówi za dużo,ale jest za to bardzo sprawny fizycznie.Krzesła ,kanapy to dla niego zadne przeszkody.Potrafi sam wejść na swoje krzesełko do karmienia,czy stanąć bez trzymania na swoim traktorku , prawie jak w cyrku ;-)A sprzety domowe typu:pralka ,toster,tv,dekoder,tel .komórkowy itd.nie sa dla niego zagadka . Nie pokazuje gdzie jest nosek,ale zapytajcie go gdzie sie wkłada karte do dekodera a pokaże wmig,albo zeby właczył tv.A wiec rozwija sie chyba ok.Pozdrawiam was goraco!

reklama
monia I mam pytanko jak zrobiłaś że wstawiłaś te zmieniające się zdjęcia ??? że pokazują się za każdym razem??? chciałabym wkleić jakieś fotki mojego szkraba ale nie wiem jak to zrobić!!!!Pomóż proszę.
:zawstydzona/y:przepraszam że nie odpowiedzialam ale dopiero dziś przeczytalam twojego posta :zawstydzona/y:a widze że se już poradzilaś:tak:

Wprowadzam Stasiowi trening czystosci, po domu przechodzimy na tetre. na spacery i spanie pampersy dalej. Podziwiam, ze niektore dzieciaczki potrafia juz same zawolac, ze chca kupke czy siusiu. Zobaczymy czy mi wyjdzie, podejzewam sie ze nie bedzie mi sie chcialo z tetra walczyć.

csriocs, nie za wczesnie?
u luandzi jest inna sytuacja, bo zuzia juz daje znaki kiedy chce kupke/ siku, wiec ja rozumiem.
uwazam jednak, ze lepiej zaczekac na wiosne/alto . przeciez wtedy dzieci beda mialy 15 roku, wiec akurat

Donkat i tu się z Tobą zgadzam!Narazie małą oswajam z nocniczkiem tak żeby po tem nie było problemu i żeby się go nie bała ale przez zimę się jeszcze wstrzymam. Tuśka też nie potrafi sama zasygnalizować swoich potrzeb wogóle uważam że dla niej to chyba jednak za wcześnie. Ale zobaczymy nie zarzekam się być może uznam że już wcześniej będzie gotowa i zaczniemy trening.:tak:

Ja mam podobne zamiary- w domu tetra a na wyjście pampior. W praktyce już to powoli uskuteczniałam, ale zraziłam się mega kupą :szok:zrobioną właśnie w tetrze:wściekła/y::wściekła/y:. I wymyślam odę dla wynalazcy pampersów:-D:-D:-D Co do sygnalizowania potrzeb- moje dziecko mnie zaskoczyło dzisiaj wieczorem-ciągnął cycka i nagle za widziało mu się zejść z łóżka -pozwoliłam mu a on złapał nocnik w rączkę i się na mnie patrzy:confused:. ściągnęłam pidżamkę, posadziłam nie minęła chwila a mały złazi z nocniczka i patrzę a tam siusiu:happy2::happy2::happy2:
I jak nie być dumną mamą:-):-):-)

reklama
Ja chcę jej zakładać pieluszki tetrowe a na to takie majtki z ceratką wiecie może że czy są do kupienia w normalnych sklepach bo widziałam na allegro ale koszty przesyłki są bardzo wysokie

Do góry