reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój naszych dzieci

Ale nie zgadzam sie co do wyluzowania w sprawie pozwlania przewracania sie na terakotę.
Dlatego odśwież dywan i będzie ok.;-):tak:

Ja małemu dziś pokroiłam na kawałeczki chlebek z masełkiem i ładnie położyłam na talerzy. Oczywiście mały siedzi na podłodze. A on talerzyk hop siup przewrócił i wyrzucił. Chlebek najlepszy z podłogi i polany jeszcze wodą dla mojego skarba.

Ostatnia edycja:
reklama
Enia - ta reklamówka ze skarpetami - Tez cos takiego mu zrobie - powrzucam jakies miekkie rzeczy w folie, zawiąrzę i mu dam.

Dziewczyny, jakie jeszcze niekonwencjonalne zabawki wykorzystujecie?

Adaś lubi puszki od herbat Hippa czy cos takiego. Wkładam mu coś do środka i zamykam. I jest wspaniała grzechota. Zakręcane pudełka po lekarstwach też mu się podobają z czymś w środku.
A najlepszy gryzak to wieczko od zupek czy deserków. A i jeszcze lubi wkładac do buzi Mai korale drewniane a ona zawsze się złości, że takie oślinione.

Carioca - nie zawsze mu ją zawiązuje, wywalnie skarpet z szeleszczącej reklamówki to też frajda i wszekie niegroźne opakowania z czymś hałasującym w środku
Agulka - gryzak z wieczka po hippie, puszka po herbacie, pudełka pa lekarstwie z czymś wśrodku to dokładnie tak jak u nas

Ostatnia edycja:
okej, mam puste puszki po mleku, mozna je wreszcie wykorzystac...
Reklamowka raz zawiazana, raz nie.
Ide do roboty, ale nie wylaczam kompa, licze na pomysly, chociaz i tak juz wiele mi podsunelyscie.

aha i jeszcze pusty słoiczek po deserku do tego łyżeczka i można mieszać, pukać i stukać na różne sposoby daje mu też zamkniętą butelke po soczku lubi ją turlać po podłodze
i bardzo lubi jak mu pstrykam wieczkiem tam, gdzie było wlęsłe jak był zamkniety sok czy zupka
cały czas próbuje tak robić, ale do tego to jeszcze długa droga:rofl2:

reklama
Do góry