reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój naszych dzieci

reklama
Mateusz powtarza literki i cyferki jak bawi sie laptopem swoim. Coraz czesciej pyta jaka to literka,czy cyferka,ale nie rozpoznaje ich. Jego ulubiona to 3, wszytsko jest ci, ewentualnie edna:-D a kolor rozpoznaje jeden, zolty. Ulubiony to chyba niebieski,bo wszystko jest niebieskie:-D Spiewac nie lubi od zawsze, a wierszyki potrafi z moja pomoc powiedziec. Zna czasci ciala

Ostatnia edycja:
jak u waszych dzieciatek z rozpoznawaniem kolorow, literek, czesci ciala, z zapamietywaniem piosenek czy wierszykow?

Części ciała zna :tak:, policzy po 4, kolorki zna żółty, niebieski, zielony, czerwony i czarny, piosenek nie zna chciałam go nauczyć śpiewam mu ale nie chce się nauczyć z wierszykami jest tak samo :sorry: za to zna piosenke, która zaczyna serial "na wspólnej" :eek: kiedy się zaczyna potrafi całą "odspiewać". Agulka a co do kamerowania, fotografowania to jest pierwszy :rofl2:

jULITKA potrafi:

liczyc do 5 sama a z pomoca do 10
zna czesci ciala, czesci twarzy tez
zna wszystkie kolory (czesc tez po ang), a ksztalty ma w jednym paluszku
lapie w mig wierszyki, ale nie chce powtarzac,
spiewa, jak am ochote
umie Aneiele Bozy

Zuzia umie liczyc do dwudziestu po angielsku i niemiecku do 10
zna kolory ksztalty cyfry i litery
po angielsku zna ok 100 slow po niemiecku ok 30 i pare slow po hiszpansku
piosenek zna bardzo duzo(co przychodzi z przedszkola to spiewa cos nowego) wierszykow tez
z modlitw umie cale Aniele Boze i Zdrowas Mario
czesci ciala oczywiscie tez zna

Zuzia umie liczyc do dwudziestu po angielsku i niemiecku do 10
zna kolory ksztalty cyfry i litery
po angielsku zna ok 100 slow po niemiecku ok 30 i pare slow po hiszpansku
piosenek zna bardzo duzo(co przychodzi z przedszkola to spiewa cos nowego) wierszykow tez
z modlitw umie cale Aniele Boze i Zdrowas Mario
czesci ciala oczywiscie tez zna

Luandzia coś wspaniałego!!!! :tak::-D

czy wasze maluchy tez przechodza etap klucenia sie z wami? moj mlody bez przerwy probuje mi wmowic, ze np jablka sa niebieskie, przejezdza sie na czerwonym swietle, parowki je sie na obiad itp. jest to takie jakby przekonywanie mnie i probowanie kiedy w koncu odpuszcze albo sie zdenerwuje. jak mu przytakne to sie wkurza bo wie, ze to co mowi to nieprawda, jak sie z nim dochodze to ja sie wkurzam bo ilez mozna. do szalu mnie tym doprowadza!

Iza Kuba się nie kłóci, ale również czasem się pyta co to jest co to jest np pyta się o telewizor to mu mówię, że telewizor a ten, że nie bo to lodówka :confused::rofl2: i tak może o wszystko się pytać i odp na wspak.

reklama
W końcu i ja mogę sie pochwalić, ze mój mały rozrabiaka zaczyna mówić- nie pogadam sobie jeszcze z nim ani nie pokłócę jak niektóre z was ale cieszy mnie niesamowicie, ze mały robi jakies postępy bo zaczynałam sie juz powoli martwić.

Do góry