Tak sobie myślę, że te Nasze szkraby takie się "duże" stają widzę po Kubie, że się taki dojrzalszy robi potrafi dłużej sam się sobą zająć. Kiedy ogląda bajke to ogląda ją od deski do deski wcześniej bajka miała lecieć a ten odwrócony tyłkiem bawił się samochodami, ukladał klocki itp... Na spacerkach w ogóle nie puszcza mojej ręki to mnie najbardziej cieszy i co najważniejsze nie jest ufny co do nieznajomych. Wcześniej mogłam go "sprzedać" po kilku minutach a teraz trzyma się mnie.
reklama
Wasze maluchy tez mają manie na Waszym punkcie??? Tzn mały zawsze wolał być z mamą jak miał do wybory mamy lub tate ale teraz to jest szok mamusia i mamusia. Wciąż wyznaje mi miło
u nas mała bardzo jest za mna ale za P również , chyba żadne z nas nie wyróznia... ogólnie jest taką przylepką, ciągle się przytula i nas całuje chodz wczoraj jak sie udezyła to nie chciała do mnie tylko do P pobiegła z płaczem :-)
justyna800717
Mama Mateuszka 6.09.07.
Aneta ja robie identycznie, jak juz przegina z pytaniami, np. trzyma samochod i "mama,cio to?" czesto pyta tez o kolory.
Kasia Mateusz jak byl mlodszy to tez taki cygan byl,a teraz zrobil sie nie tylo niesmialy co wstydliwy. A jesli chodzi o "wybor" rodzica, to bardzo jest za S,bo jego czesto nie ma i steskniony jest,ale jak placze,czy dzieje sie cos zlego to tylko mama, nikomu nie da sie utulic
Kasia Mateusz jak byl mlodszy to tez taki cygan byl,a teraz zrobil sie nie tylo niesmialy co wstydliwy. A jesli chodzi o "wybor" rodzica, to bardzo jest za S,bo jego czesto nie ma i steskniony jest,ale jak placze,czy dzieje sie cos zlego to tylko mama, nikomu nie da sie utulic
ale jest za nami obojgiemAneta ja robie identycznie, jak juz przegina z pytaniami, np. trzyma samochod i "mama,cio to?" czesto pyta tez o kolory.
Wstydliwy tez sie robi, ale jak ktos go zaczepi, jak sam zaczepia to odwazny kogucik
Adaś jak zadaje pytania to ja odbijam piłeczke i te same jemu zadaję, a on ładnie odpowiada;-)
Moje dziecko nadal pójdzie z każdym za rękę i zrobi mi jeszcze " pa pa" i chyba marne szanse na zmianę zachowania .Kasia Mateusz jak byl mlodszy to tez taki cygan byl,a teraz zrobil sie nie tylo niesmialy co wstydliwy. A jesli chodzi o "wybor" rodzica, to bardzo jest za S,bo jego czesto nie ma i steskniony jest,ale jak placze,czy dzieje sie cos zlego to tylko mama, nikomu nie da sie utulic
Za tatuśkiem jest podobnie jak Mateusz za S i to z tym samych względów ale ukojenie to tylko u mamy
A co do pytań- ten etap ciągle przed nami
donkat
Fanka BB :)
U nas "co to???" tez jest i to do tego stopnia,ze pyta o rzeczy,ktore doskonale zna, czasami mozna na glowe dostac
wtedy wlasnie mowie: no co to jest? pzreciez wiesz. i niunka sama odpowiada.
teraz te pytania sa bardziej dociekliwe i inne, np. : Mama, po co sikasz?
u nas mała bardzo jest za mna ale za P również , chyba żadne z nas nie wyróznia... ogólnie jest taką przylepką, ciągle się przytula i nas całuje
u nas tak samo:-):-):-)
jak P wraca na weekned, to Julitka mimo wielkiego stesknienia jest niesmiala i czeka na zachete ze strony tatusia. po krotkim czasie nie dostepuje go juz an krok i tylko slychac: tatus chodz, tatus to, tatus tamto:-):-)
wtedy wlasnie mowie: no co to jest? pzreciez wiesz. i niunka sama odpowiada.
teraz te pytania sa bardziej dociekliwe i inne, np. : Mama, po co sikasz?
warto zapisywac złote myśli naszych skarbów rozwaliła mnie tym pytaniem
izabela352
Fanka BB :)
jak u waszych dzieciatek z rozpoznawaniem kolorow, literek, czesci ciala, z zapamietywaniem piosenek czy wierszykow?
monia_l
Wrześniowe mamy'07
części ciała zna,literki powtarza jak mu Ola powie albo jak ja mu mówie za to jeśli chodzi o piosenki i wierszyki to jeszcze nieale lubi liczyc sam policzy do 4 a ze mną to mu lepiej idzie do 6 ładnie powtarza a później wg. niego jest już 10 D się śmieje że chce szybciej skończyc więc odrazu mówi 10jak u waszych dzieciatek z rozpoznawaniem kolorow, literek, czesci ciala, z zapamietywaniem piosenek czy wierszykow?
reklama
części ciala zna, kolory nie wszystkie. piosenki śpiewa i nawet po Włosku jedna umie tylko nie mogę tego za Chiny nagrać, bo jak zobaczy kamerę to sie odwraca i mówi: nie kamelowaćjak u waszych dzieciatek z rozpoznawaniem kolorow, literek, czesci ciala, z zapamietywaniem piosenek czy wierszykow?
Podziel się: