reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój naszych dzieci

Tak sobie myślę, że te Nasze szkraby takie się "duże" stają :tak::-D widzę po Kubie, że się taki dojrzalszy robi potrafi dłużej sam się sobą zająć. Kiedy ogląda bajke to ogląda ją od deski do deski :rofl2: wcześniej bajka miała lecieć a ten odwrócony tyłkiem bawił się samochodami, ukladał klocki itp... Na spacerkach w ogóle nie puszcza mojej ręki :laugh2: to mnie najbardziej cieszy i co najważniejsze nie jest ufny co do nieznajomych. Wcześniej mogłam go "sprzedać" po kilku minutach a teraz trzyma się mnie.

reklama
Wasze maluchy tez mają manie na Waszym punkcie??? :rofl2: Tzn mały zawsze wolał być z mamą jak miał do wybory mamy lub tate :sorry: ale teraz to jest szok mamusia i mamusia. Wciąż wyznaje mi miło

u nas mała bardzo jest za mna ale za P również , chyba żadne z nas nie wyróznia... ogólnie jest taką przylepką, ciągle się przytula i nas całuje:-D chodz wczoraj jak sie udezyła to nie chciała do mnie tylko do P pobiegła z płaczem :eek::-)

Aneta ja robie identycznie, jak juz przegina z pytaniami, np. trzyma samochod i "mama,cio to?" czesto pyta tez o kolory.
Kasia Mateusz jak byl mlodszy to tez taki cygan byl,a teraz zrobil sie nie tylo niesmialy co wstydliwy. A jesli chodzi o "wybor" rodzica, to bardzo jest za S,bo jego czesto nie ma i steskniony jest,ale jak placze,czy dzieje sie cos zlego to tylko mama, nikomu nie da sie utulic

Aneta ja robie identycznie, jak juz przegina z pytaniami, np. trzyma samochod i "mama,cio to?" czesto pyta tez o kolory.
Kasia Mateusz jak byl mlodszy to tez taki cygan byl,a teraz zrobil sie nie tylo niesmialy co wstydliwy. A jesli chodzi o "wybor" rodzica, to bardzo jest za S,bo jego czesto nie ma i steskniony jest,ale jak placze,czy dzieje sie cos zlego to tylko mama, nikomu nie da sie utulic
:tak::tak::tak::tak: ale jest za nami obojgiem:tak:

Wstydliwy tez sie robi, ale jak ktos go zaczepi, jak sam zaczepia to odwazny kogucik:-D
Adaś jak zadaje pytania to ja odbijam piłeczke i te same jemu zadaję, a on ładnie odpowiada;-)

Moje dziecko nadal pójdzie z każdym za rękę i zrobi mi jeszcze " pa pa":cool: i chyba marne szanse na zmianę zachowania :sorry:.
Za tatuśkiem jest podobnie jak Mateusz za S i to z tym samych względów ale ukojenie to tylko u mamy:tak:
A co do pytań- ten etap ciągle przed nami:nerd:

U nas "co to???" tez jest i to do tego stopnia,ze pyta o rzeczy,ktore doskonale zna, czasami mozna na glowe dostac:eek:

wtedy wlasnie mowie: no co to jest? pzreciez wiesz. i niunka sama odpowiada.

teraz te pytania sa bardziej dociekliwe i inne, np. : Mama, po co sikasz?:-D:-D:-D:-D

u nas mała bardzo jest za mna ale za P również , chyba żadne z nas nie wyróznia... ogólnie jest taką przylepką, ciągle się przytula i nas całuje:-D

u nas tak samo:tak::tak::-):-):-)
jak P wraca na weekned, to Julitka mimo wielkiego stesknienia jest niesmiala i czeka na zachete ze strony tatusia. po krotkim czasie nie dostepuje go juz an krok i tylko slychac: tatus chodz, tatus to, tatus tamto:-):-)

jak u waszych dzieciatek z rozpoznawaniem kolorow, literek, czesci ciala, z zapamietywaniem piosenek czy wierszykow?

jak u waszych dzieciatek z rozpoznawaniem kolorow, literek, czesci ciala, z zapamietywaniem piosenek czy wierszykow?
części ciała zna,literki powtarza jak mu Ola powie albo jak ja mu mówie za to jeśli chodzi o piosenki i wierszyki to jeszcze nie:no:ale lubi liczyc sam policzy do 4 a ze mną to mu lepiej idzie do 6 ładnie powtarza a później wg. niego jest już 10 D się śmieje że chce szybciej skończyc więc odrazu mówi 10:-D

reklama
części ciala zna, kolory nie wszystkie. piosenki śpiewa i nawet po Włosku jedna umie:szok::tak::tak::tak: tylko nie mogę tego za Chiny nagrać, bo jak zobaczy kamerę to sie odwraca i mówi: nie kamelować:crazy:

Do góry