reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój naszych dzieci

reklama
Nie wiem czy jest się czym chwalić, bo może Wasze dzieci już dawno to umieją, ale Maciuś od jakichś 2 tygodni płucze zęby po myciu i tak mu się to podoba, że mógłby myć zęby co 15 minut ;-):-D

majandra, mozesz byc pewna, ze w myciu zebow Macius zawsze bedzie duzo duzo przed Julitka;-):zawstydzona/y::-)

:-p;-):-)

EDIT: Za to z sikaniem nie do pieluchy daleko za wszystkimi.
nauczy sie, przyznam sie,ze na sile chcialam Mateusza nauczyc, sadzalam namietnie, puszczalam po domu bez pampersa,az sie wkurzyla i zalozylam ja spowrotem,az przyszedl ten magiczny dzien i Mateusz wola siku i kupke. Tylko nie wiem po co kupilam pake pampersow niedawno:eek: A zeby myje malemu ja, on poprawia po mnie. Za plukanie sie nie bierzemy

majandra, ateraz siada Macius na nocnik? caly czas starasz sie go nauczyc, czy odpuscilas?
Staram się, ale on nie chce. Raz na kilka dni usiądzie na kibel (z nakładką) i tyle. Na nocnik nie chce siadać. Po domu biega bez pieluchy, tylko jak babcia jest, to ma pieluchę, bo moja mama nie jest zwolenniczką tej metody. :no::sorry:

EDIT: Od soboty zaczął wstrzymywać, tzn. nie zrobi siku póki nie założymy mu pieluchy. Nie wiem, co o tym myśleć.

Skoro to nie przynosi efektu to dawaj mu pieluche i nie sadzaj. Za miesiac tak przez 2 dni sprobuj, jak nie to daj mu luz znowu na miesiac. Ja tak zrobilam. Jak widzialam,ze mlody kupe bedzie robil to go na nocnik. Zrobil i podciagnelam gacie bez pieluchy zmysla,ze za chwilke zleje sie w spodnie to juz dam pampersa. A moj syn zrobil mi niespodzianke i przybiegl "mama siii" no to na nocnik i zrobil i tak juz zostalo

reklama
chyba bedzie lepiej, jak wlasnie dasz Maciusiowi jaks czas odpoczac:tak:.
ja sie dziwilam mojej bratowej, jak znow zapakowala Wiktorka w pieluche, gdy biegajac po domu bez majtek ladnie biegl an nocnik. tylko jak byl ubrany to nie wolal, a sikal w majty. u nas tez takie bly poczatki, ale przecierpialam kilka dni i poszlo. bratowej sie cierpiec nie chcilo, wiec zapakowala go znow w pampersa. jednak za jakis czas dziecko samo doroslo i zalapalo o co chodzi i etraz wola siku. choc aj myslalam,z ejuz bedzie klapa

Do góry