reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój naszych dzieci

czy Wasze dzieci tez teraz maja okres "Zosi-Samosi"?
ja juz czasem nie mam sily, bo tylko slysze: siama, siama, niunia siama!
a jak cos zrobie ja, to niunka z ezloscia musi zrobic to od nowa SIAMA i wszystko trwa dwa razy dluzej!
nawet psitulke po sikaniu wyciera sama i pupe tez!:baffled:

reklama
czy Wasze dzieci tez teraz maja okres "Zosi-Samosi"?
ja juz czasem nie mam sily, bo tylko slysze: siama, siama, niunia siama!
a jak cos zrobie ja, to niunka z ezloscia musi zrobic to od nowa SIAMA i wszystko trwa dwa razy dluzej!
nawet psitulke po sikaniu wyciera sama i pupe tez!:baffled:

no może nie ze wszystkim ale Zuzka też ostatnio ma etap sama ale mi to nie przeszkadza nawet jak pół godziny zakłada majtki

no może nie ze wszystkim ale Zuzka też ostatnio ma etap sama ale mi to nie przeszkadza nawet jak pół godziny zakłada majtki
U nas podobnie i ja również nie przejmuje sie zwłaszcza w kwestii ubierania czy rozbierania zwłaszcza że jakoś musi się tego nauczyć;-) jeść już tylko siama , na zjeżdżalnie wchodzi siam i w kółko siama siama ale ja się cieszę bo dzięki temu uczy się samodzielności:-)

Oliwka też chce wszystko sama.nauczyła sie rozbierać i skubana sama to robi i ciagle biega w domu na golasa i robi sobie z tego zabawe :tak::tak::tak:

umie juz zciągnąć kapcie na rzepy i załozyć również :tak::tak::tak::tak:

i z mowa ruszylismy do przodu i to bardzo.powatrza jak najęta,powtórzy juz prawie wszystie słowa,czasem poprzekręca ale próbuje.także ju zfajnie mozna się z nia dogadać.

tylko rysowanie za bardzo jej nie wychodzi.spędzamy nad tym duzo czasu a ona nadal bazgroli.

U nas też jest wszystko ja sam................ najfajniej jest jak idzie do łazienki i mówi: stój, nie idż, ja sam.......... bieże nocnik, wyciąga siusiaka , przytrzymuje paluszkami i leje.............. czasami gdzie popadnie

U nas podobnie i ja również nie przejmuje sie zwłaszcza w kwestii ubierania czy rozbierania zwłaszcza że jakoś musi się tego nauczyć;-) jeść już tylko siama , na zjeżdżalnie wchodzi siam i w kółko siama siama ale ja się cieszę bo dzięki temu uczy się samodzielności:-)

mnie tez to nie przeszkadza, gdy nie ma przy tym aWANTURY. julitka nie bedzie czegos probowlaa sama przez pol godz, bo jest niecierpliwa i zaraz sie denerwuje.
poza tym jak ja cos zrobie, to ona po sekundzie sobie przypomni, ze chciala sama i jest krzyk i musi to zrobic od nowa sama, wiec zabiera drugie tyle czasu, a mnie sie np spieszy

gdy robi cos tylko przy sobie i mnie na tym nie zalezy, to nie am problemu

w sumie, to nie wiem, gdzie o tym pisac, wiec postanowilam tutaj;-)
jak to jest z zebami u dzieci? czy mleczne wychodza wszystkie, do siodemek? mnie sie cos obilo, ze nie, ze potem juz stale wychodza wszystkie:sorry:

wspomniana w innym watku kolezanak mowi, ze jej dwulatek ma juz siodemki. bylam zdziwiona:eek:

6 wychodza juz jako stale, dlatego najszybciej psuja sie
To ta kolezanka od wielkiego chudego dziecka? mozesz jej powiedziec,ze dzieci maja 24 zabki,a nie 32. Moze zaraz madrosci beda wychodzily??

reklama
6 wychodza juz jako stale, dlatego najszybciej psuja sie
To ta kolezanka od wielkiego chudego dziecka? mozesz jej powiedziec,ze dzieci maja 24 zabki,a nie 32. Moze zaraz madrosci beda wychodzily??

Mleczne ząbki rosną do 5tek tylko jest ich 20 szt.
Coś ta koleżanka mocne kity Wam wciska.

nie, nie, to nie ta od chudego dziecka- tamta jest z forum regionalnego i nie jest moja kolezanka:-p
ta co dzis u mnie byla, to nawet zajrzala Maksiowi w paszczke i policzyla, ze ma piatki, potem przerwe i wlasnie niby te siodemki:sorry:

Do góry