reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój naszych dzieci

Mateusz czasem pobawi się,ale nie za często,a przypomnij mi jak z pieluchami u Damiana? Nosi,czy nie? Bo sąsiadka odpieluszkowuje swojego 3latka i Bartuś cały czas chodzi i maca się przez spodenki(no przynajmniej na podwórku)
Już mam odpowiedź...
Nio chadzamy bez pieluchy:tak: ale na szczęście na podwórku Mały interesuje się innymi sprawami niż swój interesik:blink:

Mateusz tez na początku jak biegał bez pampersa to się nim bawił ale od jakiegos czasu przestał:tak:przyzwyczaił sie że coś mu tam dynda i już:-D
Mam nadzieje, ze i u nas też minie:cool2:

reklama
a jak jest z waszymi córami dziewczyny w tej kwestii?????
bo ja zauważyłam już od jakiegoś czasu że Oliwka się dotyka w tym miejscu :tak::tak::tak::tak:

najczęściej jak ogląda bajkę to sobie dotyka ,zastanawiałam się czy jej zabraniać ale zdecydowałam na razie że będę to lekceważyć.

Julitka ma ten etap (mam andzieje) za soba. jakis czas temu lubila sie dotykac siedzac an nocniku, lub w kapieli. minelo samo

u piotrusia to roznie bywa raz czesciej, raz rzadziej ale raczej nie niepokoilo mnie to nigdy.
dzisiaj musze sie pochwalic ;-) piortus zalapal jak sie jezdzi na rowerku. na razie 3 kolowym ale dzisiaj ogladalam juz takie zwykle, z podporkami. dostanie na urodziny :tak:

pedaluje sam. choc niekiedy jeszcze sie odpycha nogami ale naprawde bardzo rzadko, np jak wjezdza pod gorke (podjazd do domu ma lekki skos) i kieruje tez sam. czasem w cos wjedzie ale mam wrazenie, ze specjalnie bo sie przy tym strasznie smieje :-D najczesciej tak robi jak jezdzi na motorku na akumulator no i najbardziej lubi wjezdzac w nasze auto :wściekła/y::-D

wlasnie tez jestem w szoku, bo jultika niedawno odkryla, ze sa pedala, ale nie daje rady nimi krecic, a kierownica jak kreci, to ja ledwo wykierowac moge:szok::-D prowadzac rowerek

u piotrusia to roznie bywa raz czesciej, raz rzadziej ale raczej nie niepokoilo mnie to nigdy.
dzisiaj musze sie pochwalic ;-) piortus zalapal jak sie jezdzi na rowerku. na razie 3 kolowym ale dzisiaj ogladalam juz takie zwykle, z podporkami. dostanie na urodziny :tak:
my jeździmy od prawie m-ca:tak:
zalapal, t zn pedaluje sam i kieruje?
:tak::tak::tak::tak: ale zdarzają się wjazdy na płot sąsiada:tak::-D:-D:-D

reklama
wlasnie tez jestem w szoku, bo jultika niedawno odkryla, ze sa pedala, ale nie daje rady nimi krecic, a kierownica jak kreci, to ja ledwo wykierowac moge:szok::-D prowadzac rowerek
oj to my mamy rowerki od dawna w uzyciu :-D do tego motorek na naped, ktorym juz od dawna sam kieruje. ale moj piotrus ma joba na punkcie motoryzacji. np jak na dworze pada deszcz to musimy chociaz wyjsc posiedziec w aucie i pokrecic kierownica. ostatnio bylismy na dniach policji, na ktorych byli tez wojskowi. pozwolili nam wejsc do hammera :szok: wydawalo sie, ze go stamtad nie wyciagniemy! rozpoznaje 5 marek samochodow (berlingo-nasz, zawsze jak go widzi wola tata; seicento-moja mama, wola baba; fusion- facet mojej tesciowej, wola pam; uno-szwagier, wola ji (czyli wujek :-D) i corse- mojego brata, tez ji). w tv woli ogladac tvn turbo zamiast bajek, chyba ze leci tomek i przyjaciele bo pociagi to jego druga pasja.

:tak::tak::tak::tak: ale zdarzają się wjazdy na płot sąsiada:tak::-D:-D:-D
albo w swierki :-D zawsze wtedy chowa rece pod siebie bo choinki kluja i jedzie na oslep :-D

Do góry