Leżelismy teraz w szpitalu na jednej sali z chłocem 3,5 letnim, co wam pisałam, że ma chyba ADHD. A później sie okazało, że on krzyczał, jęczał, ryczał, bił, bo nie umie jeszcze mówić. Oczywiście podstawwe słowa typu mam, tata, jeść, siku...... ale trodniejsze słowa nie, to Adaś sobie lepiej radził i wytłumaczył o co mu chodzi a tam ten się denerwował i własnie tk się zachowywał.
reklama
nie chciałam abys tak to odebrała, chodziło mi bardziej o to, że każde dziecko w swoim tempieAgulka nie wiem czemu, ale poczułam panike po przeczytaniu Twojego posta : O oby to był jedyny taki przypadek
majandra
Mamusia Maciusia 17/08/07
Żadna rewelacyjna metoda, po prostu siedzę z nim, bawimy się, a ja nakłaniam go do mówienia
reklama
monia_l
Wrześniowe mamy'07
to u nas Mateusz powtórzy tylko to co już umie a niewiele tego jest -mama,tata, Ola, baba,ko-ko, ał-ał i dziś jak siedzieliśmy w oknie to z nim to powtarzalam i chcialam go nauczyć slowa auto i mowie do niego zobacz Mateuszku tam jest auto pana Piotra(sąsiada) auto jest zielone ,auto robi bum bum powiedz auto i co uslyczalam...Ciszę:-(nic nie powtórzyl i tak próbuje kilka razy dziennie ale narazie efektów nie widać
Podziel się: