reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozwój naszych dzieci

reklama
hrudzia, a bylas juz ze Stasiem u tej logopedy, co mialas zalatwione wizyty?
Nie ale mam juz jakby co namiary na dwie prywatne poradnie psychologiczne ktore wyrazily chce zajcia sie "problemem" I chyba w czwartek pojade do jednej babki. Ba na necie ma dobre opinie, koszt wizyty 80zika/h wiec nie jest najgorzej...moj gin kosztuje wiecej:baffled:

Moja Oliwcia już od dwóch dni zaczyna kumać o co chodzi z załatwianiem.dziś stanęła na środku pokoju i wołą ee ee,widzę po twarzy że robi kupę,zanim jednak przyleciałąm z nocnikiem to było już po zawodach-kupa w pampersie.Wczoraj natomiast tez wołąłą ee ee to kazałąm jej przynieść nocnik-pobiegła do ubikacji i przyniosła do pokoju ale też już było za późno.Mam nadzieję ze nadejdzie taki dzień że wytrzyma i zdąży załatwić się na nocniczek.

a u nas z nocnikeim regres. kupki na nocnik nie zorbi. blokuje sie. potem w pieluszke wychodzi w sekunde. nie chce jej zmuszac, bo sie zrazi. siku na nocnik julitka robi bez problemu. wczorja to nawet mialam wrazenie, ze samam zawolala:tak: a potem oczywiscie musi osobiscie wyniesc do alzleinki iw ylac do sedesu:-)

u nas nowe słowa:
gra
bryyy dzień dobry
jak zkładam kapcie lub cos na nózki o zawsze mówie jedna nózka, druga nózka a mały dziś za mnie.. jena, druga,
cieść cześć
ciaśko ciastko

a u nas z nocnikeim regres. kupki na nocnik nie zorbi. blokuje sie. potem w pieluszke wychodzi w sekunde. nie chce jej zmuszac, bo sie zrazi. siku na nocnik julitka robi bez problemu. wczorja to nawet mialam wrazenie, ze samam zawolala:tak: a potem oczywiscie musi osobiscie wyniesc do alzleinki iw ylac do sedesu:-)

z kupą to samo, z siusiu to samo co z kupą:-D:-D:-D

Gratulacje dla Adasia nowych słówek
u nas z siusi u kupką to jest tak że jak ja powiem Mateuszkowi że idziemy siku to on pierwszy biegnie do lazienki i sadzam go albo na muszle albo na nocnik i niekiedy zrobi a niekiedy nie

Moja powtarza: mama, tata, daj, tak ,nie, koko, mu mu, gdzie jest (to od ciągłego mojego pytania gdzie jest smoczek , który notorycznie wyrzuca jak idzie spać :-)), co to jest, parę razy udało jej się powiedzieć dziękuje. No a poza tym to mówi całe zdania nawet pyskuje tylko w jakimś obcym języku :-D.
Nocnika jeszcze nie kupiłam, syn skończył pieluchy jak miał 3 latka i może dlatego mi się nie spieszy, każde ma swój czas. Jakie modele polecacie dla dziewczynek?

Ostatnia edycja:
reklama
Kuba też już wymawia kilka słów tj mama, tata, mam, nie, kółko, koko, miał, hau hau :) może nie jest to super zestaw, ale na początek jest super :) za to wszystko rozumie co się do niego mówi, przyniesie praktycznie wszystko o co poprosze :)

Nocnik niestety pozostanie na razie Naszą porażką mam jednak nadzieję,że latem uda Nam się to naprawic

Do góry