reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój naszych dzieci

reklama
hrudzia, a bylas juz ze Stasiem u tej logopedy, co mialas zalatwione wizyty?
Nie ale mam juz jakby co namiary na dwie prywatne poradnie psychologiczne ktore wyrazily chce zajcia sie "problemem" I chyba w czwartek pojade do jednej babki. Ba na necie ma dobre opinie, koszt wizyty 80zika/h wiec nie jest najgorzej...moj gin kosztuje wiecej:baffled:

Moja Oliwcia już od dwóch dni zaczyna kumać o co chodzi z załatwianiem.dziś stanęła na środku pokoju i wołą ee ee,widzę po twarzy że robi kupę,zanim jednak przyleciałąm z nocnikiem to było już po zawodach-kupa w pampersie.Wczoraj natomiast tez wołąłą ee ee to kazałąm jej przynieść nocnik-pobiegła do ubikacji i przyniosła do pokoju ale też już było za późno.Mam nadzieję ze nadejdzie taki dzień że wytrzyma i zdąży załatwić się na nocniczek.

a u nas z nocnikeim regres. kupki na nocnik nie zorbi. blokuje sie. potem w pieluszke wychodzi w sekunde. nie chce jej zmuszac, bo sie zrazi. siku na nocnik julitka robi bez problemu. wczorja to nawet mialam wrazenie, ze samam zawolala:tak: a potem oczywiscie musi osobiscie wyniesc do alzleinki iw ylac do sedesu:-)

u nas nowe słowa:
gra
bryyy dzień dobry
jak zkładam kapcie lub cos na nózki o zawsze mówie jedna nózka, druga nózka a mały dziś za mnie.. jena, druga,
cieść cześć
ciaśko ciastko

a u nas z nocnikeim regres. kupki na nocnik nie zorbi. blokuje sie. potem w pieluszke wychodzi w sekunde. nie chce jej zmuszac, bo sie zrazi. siku na nocnik julitka robi bez problemu. wczorja to nawet mialam wrazenie, ze samam zawolala:tak: a potem oczywiscie musi osobiscie wyniesc do alzleinki iw ylac do sedesu:-)

z kupą to samo, z siusiu to samo co z kupą:-D:-D:-D

Gratulacje dla Adasia nowych słówek
u nas z siusi u kupką to jest tak że jak ja powiem Mateuszkowi że idziemy siku to on pierwszy biegnie do lazienki i sadzam go albo na muszle albo na nocnik i niekiedy zrobi a niekiedy nie

Moja powtarza: mama, tata, daj, tak ,nie, koko, mu mu, gdzie jest (to od ciągłego mojego pytania gdzie jest smoczek , który notorycznie wyrzuca jak idzie spać :-)), co to jest, parę razy udało jej się powiedzieć dziękuje. No a poza tym to mówi całe zdania nawet pyskuje tylko w jakimś obcym języku :-D.
Nocnika jeszcze nie kupiłam, syn skończył pieluchy jak miał 3 latka i może dlatego mi się nie spieszy, każde ma swój czas. Jakie modele polecacie dla dziewczynek?

Ostatnia edycja:
reklama
Kuba też już wymawia kilka słów tj mama, tata, mam, nie, kółko, koko, miał, hau hau :) może nie jest to super zestaw, ale na początek jest super :) za to wszystko rozumie co się do niego mówi, przyniesie praktycznie wszystko o co poprosze :)

Nocnik niestety pozostanie na razie Naszą porażką mam jednak nadzieję,że latem uda Nam się to naprawic

Do góry