reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj maluchow..Zabawy i zabawki

a to coś jest w tym wyliczaniu - u nas też od jakiegos czasu na topie i tak smiesznie wykrzykuje na cały głos "i" wiec brzmi to mama I tata I baba I dziadzia...
poza tym lepienie ludzików z ciastoliny (mamy taki komplet z oczami buziami, rekoma nogami wiec Karol dokleja te czesctak gdzie wg niego powinny być ;), rysowanie, ksiazeczki....no a ostatnie 2 tyg to wiadomo - głównie bieganie i zabawa w piasku i na drabinkach :0 acha - jeszcze na topie karmienie swoich zabawek - głaskanie/całowanie ich (zależnie czy lala czy szczurek ;) no i niezmiennie pojazdy - ma faze na motory...a spiewa po swojemu prawie ciągle

reklama
Noemi ostatnio leczyla misia...oczywiscie trzeba bylo poprzyklejac mu plastry :-) A jak u siebie znajdzie jakies zadrapanie to tez zaraz krzyczy ze chce plasterek :-)

U nas śpiewanie też na topie ale ja wymiękam przy jego tekstach piosenek. Zawsze jak jeździmy autem to Matek śpiewa wymyślone przez siebie piosenki np.
- Jedziemy do domu aaaaaaaaa i tak wkółko
- Dziadek jadę do Ciebie czy jestes w domu itd

Ania ale się czepiasz takie ambitne teksty Mati ma:-D

Jak sluchałam niedawno swoich piosenek nagranych na magnetofonie szpulowym to posikalam sie ze smiechu

Tekst
Szła dziewczynka przez las do domkuuuuuuuuuuuuuuuuuuu aaaaaaaa dziewczynka poszła do domku i zamknela dzrzwi kazdy tekst kończył się zamknieciem drzwi:szok::-D

poczytałam ... i humor mi się poprawił. Ola też śpiewa takie dziwolagi. U nas jednak na topie jest piosenka z farmy Mc Donalda. a wię spiewa cyt: iija ija ija ija ija ooooooooooooo.......... i tak wkoło. Czasem to zatykam jej buzie, żeby usłyszec własne mysli. No i ja jetsem na topie do usypiania, ale to na innym wątku:szok:

u nas na topie sa
"hej hej hej kololi omijacie goli lasy doli"
badz:
"ziuzia jaja nieduzia na na dodatki ociii nananannaaa"
i :
"miusiu nie boj sie wiki nie zjedza cie, bedziemy bawic sie nie damy cie"- i przy tym misiowi tłumaczy to tak palcem:-D

badz jeszcze spiewa:
"sciotko sciotko hej scioteczko ooo ooo ooo nanana myju myju oo ooo ooo":cool2:

a z wierszyków :

"babciu babciu cio ci dam, tyko jedno sierce mam...":-)..i dalej z nasz juz pomoca"a w tym siercu rozi kwiat"i sama"babciu babciu zyj sto lat!"

reklama
Sylwia niezła byłaś:-D:-D:-D:-D:-D
matek faktycznie mógłby pisać teksty :tak::-D:-D:-D

Izka też lubi śpiewać, na topie jest panie Janie i ta Dorotka ta malusia
z wierszyków: "baloniku mój malutki...":-)
a teraz siedzi i lepi stworki z plasteliny, nic nie przypominają, ale i tak są piękne:-D:-D

Do góry