reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj maluchow..Zabawy i zabawki

u nas to jjest tak - Klaudia jak nie dasz rączki to do wózia- da..za chwile po kilku minutak wyrywa sie..powtórka..nie da- do wózka albo na rece(jak sie spieszymy) - wówczas drze sie "mamusiu mamusiu ręka ręka ręęęęęęęęęęęęęęęęęęęekaaaaaa":-D:-D:-D:-D

i take jak NOemi uwielbia prowadzic swoj wózek i - takze dotykac go wówczas nie mozna! a jak prowadzi sie Ksiezną w wózku to TRZEBA! obiema rękoma!..ostatnio Adam nie zajarzył..i prowadził jedna cos tam gestykulwał druga a ta darła sie jak opętata "tatuuusiu Tatusiu ręką drugą".dopeiro jak powiedziałam - idziesz idz- gadasz gadaj..ale jak prowadzisz wózek - to obiema rękami:-D:-D..smiał sie, ze baby nim żadzą:-D

a wogole to ostatnio za tłumacza robie:rofl2: Stoi Klaudia kołoa Adama i woła tatusiu daj badoma..no daj mi prosie badoma..a Adam - co chcesz niuniu..i kmini..a ja w łazience boki zrywam w koncu wychyliłam głowe i mówie - no daj jej jak Cię ładnie tak prosi balona:-D

reklama
A ja ostatnio myślałam że " NIUNIU " to u sandry smoczek a tu u niej niuni występuje zamiast słowa daj ...niuniu labatka.... niuniu niam niam .... indywidualistka jedna :-D:-D

Noemi od jakiegos czasu lubi bardzo sie czyms pochwalic-tzn nie ciuchami lub tym ze pieknie wyglada bo to to juz ma od dawna:-D ale np.skaczac,popisowy wali i takie tam...Np.ostatnio skakala w wannie i musialam patrzec co chwile jak to ona pieknie sie tam nie wygina:-)No i za kazdym razem wola wtedy mamaaaa,.mamusiuuuu...No i dzis czytam sobie gazete i slysze "mamaaaa" podnoszeglowe a Noemi stoi przede mna ze stanikiem przylozonym na wysokosci cyckow-czyli tych swoich dwoch kropek :-D No myslalam ze posikam sie ze smiechu bo taka w dodatku powazna przyszla:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

no- podstawa to dobry lans :):):)
u nas naśladowanie na topie - nie nie mówię już o prowadzeniu samochodu, majsterkowaniu, sprzątaniu i całym mnóstwie codziennych drobiazgów które jak wykonujemy my to i Karol - bo to jeszcze jakby normalnie wygląda, natomiast szczególnie wesoło sie robi jak dokładnie mamusie naśladuje - widziałyście jak już przerabialiśmy szminkę, były też korale, spinki do włosów, buty na obcasie moje (czerwone też) a ostatnio moje opaski do włosów są na topie - mi każe zakładać zieloną a sam nosi żółtą :):):) to teraz czekam aż przyjdzie w staniku ;)

Baśka ja się juz doczekalam - wyciagałam z szafy moje stare stroje kapioelowe Wojtek zabrał dwa biustoniosze a potem biegał z nimi uparcie twierdząc ze to latawce:-)

reklama
Do góry