reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozwoj maluchow..Zabawy i zabawki

reklama
Mati jestes the best of the best :-D:-D:-D

Sandra tez sie humorzasta zrobila, .straszny lobuz .... az sie boje .... :szok::-D
Maly Bin Laden mi rosnie --- przynosi mi zabawki lalki misie na kolana sadza po kolei ze dwadziscia i nie ma mowy zeby jakas odlozyc musza siedziec na moich kolanach jco najmniej 10 minut (sprawdza ) ak nie to wrzask :szok:
Terorystka mala jak próbujemy sie przeciwstawic to rzuca klockami albo sie polozy i wrzeszczy :szok: Czy to bunt dwulatka :szok: Codziemnnie ogladamy i czytamy ksiazeczki kilka razy dziennie wiec bierze mojego palca z calej sily i wykrecajac mi go wrecz - przyciska pokazuje nim rozne przedmioty zwierzatka w ksiazce i nie daj boze jak sie nie odezwe ( co to jest? ) albo ( mu... mial itp ) no traktuje mnie jak zabawke interaktywna ktora wydaje odglosy Jak nie dam jej palca to ....wrzask Nie wiem czy wiecie o co chodzi bo troche namieszalam tutaj ale ogolnie zrobila sie nie do wytrzymania a to dlatego ze tata jej we wszystkim ustepowal niestety ale coz dlugo sie niewidzieli to chcial jej nieba przychylic a ja mam teraz problem :-D
A teraz moj diabelko /aniolek chyba wyczul intyucyjnie ze na nia skarze bo przed chwila dostalam slodkiego buziaka :-D ach ... juz mi lepiej ........... cwaniara :-D

Kakaw piąteczka. Dosknale to znam. Ostatnio Ola uwielbia czytać wiersze Tuwima. I też jak nie chcę to się drze jak opętana. Ulubione to Lokomotywa, Pan Tralaliński, Abecadło, no i hicior Murzynek Bambo. Z bajek to Teletubisie, Małe roboty i Smyki. Ogólnie robi się coraz bardziej samodzielna i tak samo jak Noemi śloicznie opiekuje się lalkami i misiami. Wozi je, karmi, kłodzie spać. Przy jedzeniu to ja karmię ją, a Ola mnie i lalę lub misia. I też jak znajdzie śmieć to zaraz woła mama fe i leci do kosza wyrzucić.

Kakaw skąd ja to znam. Matek ostatnio to ma takie maniery że nieraz mam ochotę go "sprzedac";-):-DJak tylko jest cos nie po jego myśli to odrazu leje. Jak mu coś nie pozwalam to przychodzi do mnie i daje mi klapsy w tyłek i krzyczy: A ty a ty!!A jak udam ze mnie boli i płaczę to odrazu mnie całuje i tuli i mówi: paczesz?nie pacz kofam co oznacza nie płacz kocham:tak:

A mnie znowu Kuba szarpie za włosy i to zaraz po przebudzeniu. Wie że mnie to wkurza i robi to specjalnie, a ja się czuję jakby mi skalp zdejmowali ;-)

A mnie znowu Kuba szarpie za włosy i to zaraz po przebudzeniu. Wie że mnie to wkurza i robi to specjalnie, a ja się czuję jakby mi skalp zdejmowali ;-)
Potwierdzam, ale ostatnio mam pewne sukcesy bo jakiś czas temu przez 2 dni za coś takiego lądowała w łóżeczku i teraz na słowa będzie kara Ola reaguje wyśmienicie, robi co karzę lub przestaje coś czego nie wolno.

reklama
kurde to ja chciałam ponarzekać choć u nas na razie nie dochodzi do przemocy względem starych ;) złość jest okazywana przez rzucanie z całą siła przedmiotami i jęczydupowanie do bólu...np wczoraj nie mógł się położyć spać bo jego boombox z którego lecą kołysanki nie stał na skrzyni z zabawkami tylko na parapecie...trzeba było przestawić no a potem jeszcze i tak Karol wyszedł z łóżka żeby taką rączkę od skrzyni złożyć bo była rozłożona! (sam ją wcześniej rozłożył i boomboxa kazał przestawić żeby zabawki wyjmować...) to jest tylko jeden przykład ale doskonale was rozumiem - najprościej mówiąc etap "musi byc tak jak ja chce!!!"

Do góry