reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj maluchow..Zabawy i zabawki

reklama
Po weekendzie mamy nowe slowa w jezyku niemieckim:-)
pierwsze "platz"
drugie "decke"

Obydwa uzywane w strone psa by wrocil na swoje miejsce:-)
Pewnie pamietacie takiego wielkiego osa na fotkach z Noemi ...Noemi tez naczyla sie go wolac po imieniu czyli "slinki"...
No i mialo dziecko zajecie...Co pies wstal to mloda "slinki decke" albo platz :-)i tak paluchem mu pokazywala na jego koc :-)

A ogolnie to jestem juz zadowolona bo mloda co raz to wiecej sama sie bawi...Az mi sie cieplo na sercu robi jak widze jej opieke np.misiem...Zmywalam naczynia i przyleciala do mniecos mi tam zaciecie tlumaczy,cala przejeta....wiec ide za nia a ona misia pieknie ulozonego do snu w jej lozku i chciala zebym podsadzila ja do wszuflady by wyjac pieluche,zeby mis mogl sie przytulic :-)

A teraz np. ziela ze suszarki mokra pieluche w sloniki i tylko slysze "oko,ucho" za chwile "nu nu nu" albo cha aaa cha aaa" albo hit "wowwwwwwwwwwww"...
To jej !woooowwwwww to normalnie do posikania...

No i manie calowania wszystkiego...Nawet jak jej ulepie cos z ciastoliny i ma to oczy i buzie to zaraz caluje i jeszcze mnie do tego zmusza :-D

Brawo dla przesłodziutkiej małej opiekunki:tak::-)
A Matek dzisiaj odwalił numer w nocy:tak:Wczoraj jak szedł spać kazał położyć koło siebie dzidzię czyli lalkę którą męczy cały dzień. Poszedł z nią spać a o 3 nad ranem słyszę jego płacz. Lecę do niego a on siedzi na łóżku i patrzy na lalkę i wrzeszczy:-DZapomniał że chciał z nią spać i jej nie poznał w nocy

heheheh...oj MAti,Mati:-D
a moze on sobie wieczorem lyknal cos,podobno kobiety po pijaku wydaja sie ladniejsze,a o tej 03:00 juz trzewy byl to sie przerazil co se do wyra zatargal ;-):-D

U nas dzis pierwszy raz pokazala Noemi ze ma kupke...tak zeby przyjsc i owiedziec...Siedzialam przy kompie a on przyszla do mnie i mowi "PFEEEEE,i marszczy nos ze smiedzi i sciska papmersa...No i okazalo sie ze ma:-)

Ostatnio jak ma kupe robi pfeeeee i zatyka nos...Ale tak robila tylko przy przebiueraniu...Moze w koncu bedzie co raz lepiej....:confused:

Brawo dla przesłodziutkiej małej opiekunki:tak::-)
A Matek dzisiaj odwalił numer w nocy:tak:Wczoraj jak szedł spać kazał położyć koło siebie dzidzię czyli lalkę którą męczy cały dzień. Poszedł z nią spać a o 3 nad ranem słyszę jego płacz. Lecę do niego a on siedzi na łóżku i patrzy na lalkę i wrzeszczy:-DZapomniał że chciał z nią spać i jej nie poznał w nocy

Normalnie mało co sie z Matka nie posiakałam, brawo chłopaku :-D:-D:-D:-D

reklama
Matek...ja tez smieje sie tu do kompa w głos!!!..Ty to potrafisz rozbawic do łez!:-D:-D:-D:-D:-D

Klaudia tez mi sie ostatnio rozgadała...
z nowych slów, które teraz tak pamietam to
chodż tu
tu jetem(co oznacza tu jestem)
Ziuziu(imie lali-Zuzia
Ola
Aga
pupa(oznacza w majtkach jest kupa:baffled:..i pupe trzeba zmienic
koko - co oznacza kuku tu jestem
dzieci, ciociu, dziadzia itd..to tyle co mi terz przychodzi do głowy...

z ang. bye, baby(baj, bejbe)
i potrafi duzo..bardzo duzo za nami poprawnie wymówic:tak:

Do góry