reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj maluchow..Zabawy i zabawki

Sandrusia też mi pomaga w sprzątaniu chodzi z gąbeczką i stół wyciera a później na sucho ściereczką albo jak gdzieś znajdzie bluzeczkę do prasowania to słuzy zamiast scierki :-D dziewczynki to chyba w genach mają :-D i dzisiaj jedziemy kupić wózek dla lalek bo narazie to na krzesełeczku lalki wozi ma takie malutkie plastikowe kupione w obi to sadza w nim lale albo misia i go wozi (pcha):-D aż mi jej źal :-D:-D:-D

reklama
Kakaw, no to koniecznie wózeczek kupcie! :-)
A ja zazdroszczę trochę mamom dziewczynek, bo mój Marcinek to co najwyżej nabałaganić może :-D Chociaż przy wieszaniu prania też czasem pomaga - wyciąga z miski i rzuca na podłogę :-D Zdecydowanie lepiej idzie mu wkładanie prania do pralki - nieraz sobie naszykuję górę ciuchów na podłodze i wychodzę sprawdzić, czy czegoś w pokojach nie znajdę, a kiedy wracam, Cinek siedzi przed pralką i ładuje :tak: Jeżeli awersję do sprzątania odziedziczył po tatusiu, to będę miała przechlapane :-D:-D:-D

No to faktycznie z chłopów mała pomoc:-DMati to jedynie jak mam już poprane ciuchy chodzi i roznosi je w różne dziwne miejsc typy wanna, wc itp. A jedyna rzecz którą robi od małego to polerowanie podłóg:-D
A dziś urządzili sobie z siostrą malowanie palcami. Dostali duży kawał papieru i farby do malowania rękoma i mieli zabawę:tak:Gorzej było już ze sprzątaniem i myciem:-)Wrzucę później fotki

kakaw u nas też wózek dla lalek w ciągłym ruchu, aż jestem w szoku, Otylka usypia lale i misie w nim, i spaceruje po pokoju:tak:wózek to pierwsza zabawka do której Otylka rzuca się po powrocie do domu np. ze spaceru czy od dziadków, a potem piesek szczekający tommy:-)

To juz wiem co kupic chyba mojej mlodej...Tylko czy jej to przypasi...bo cholera mala to wszystko na 5 min:baffled: Ostatnio co lubi robic to wchodzic do swojego lezaczka i w nim skakac-a chcialam juz go sprzedac,ale skoro ma taka z tym radoche to narazie sobie odpuszcze:-D

Tak wogoel to od X czasu zamierzamy sprzedac kolyske,fotelik i jeszcze kilka rzeczy ale jakos brak zapalu zeby to wszystko wrzucic na ebay...:eek:

Ale macie słodkie maluchy. Super jak tak pomagają lub sie staraja. Mój to tylko czeka coby nabroić.:-)

A ja juz wiekszość maluchowych sprzętów sprzedałam. Opycham wszystko na allegro i co ciekawsze sprzedaje zawsze drożej niż kupuję. Uwielbiam sprzedawać :-)

reklama
Do góry