reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj maluchow..Zabawy i zabawki

a ja sporo rzeczy stad z UK sprzedaje..ale tez zamierzam zebrac sie wystawic kilka małej szmatek i swoich, których juz nie nosze. Tez to lubie:-p

reklama
a moja mała od m-ca juz tak- ze jak widzi, badz słyszy dzieci szczerzy sie biegnie do nich i krzyczy - dzieci(malo wyraznie, ale ja wiem o co chodzi
i tez mowi -to to? co oznacza co to?

No właśnie dziecięcy język jest uroczy i jak siętak z dzieckiem siedzi w domku to sięgo dobrze rozumie:tak:Mati niby dużo po swojemu gada ale jak się tak wsłucha to on wiele rzeczy nazywa po swojemu np. tata to jest papa, ale podobnie wymawia jak macha rączką tylko ciut inaczej akcentuje:-DCiężko to opisac ale każda z was wie o co chodzi bo każde dziecko ma taki swój kod;-):-)

To fakt my mamy najlepiej rozumiemy nasze pociechy :-). Zosia też już wiele gada ale tylko ja ją rozumiem :-D.
A ostatnio opanowała pokazywanie siebie . Pytam się jej gdzie jest Zosia a ona pokazuje rączkąl na siebie :-)
aaa jeszcze co do słówek to Zośka z nowości mówi "fu" czyli wujek :-) albo "dan " co również oznacza wujka :-D

Ale słodkie maluchy
A mój to jakoś do gadania sie nie rwie. Jakiś normalnie rumunek mi rosnie bo oprócz mama, tata , baba i nie to tylko wkółko daj, daj, daj. czasem to mi to "daj" aż w uszach dzwoni bo generalnie chce wszystko co widzi :-):-):-):-)​

Sumka - czyli się rwie!!! mówi tylko to, co mu potrzeba :) Karol też niewiele więcje - głównie po swojemu gada, a najwięcej to paluch i "eee" albo "eeej" jak kogoś woła :)

reklama
Do góry