reklama
No właśnie dziecięcy język jest uroczy i jak siętak z dzieckiem siedzi w domku to sięgo dobrze rozumieMati niby dużo po swojemu gada ale jak się tak wsłucha to on wiele rzeczy nazywa po swojemu np. tata to jest papa, ale podobnie wymawia jak macha rączką tylko ciut inaczej akcentujeCiężko to opisac ale każda z was wie o co chodzi bo każde dziecko ma taki swój kod;-):-)
stokrotki
czerwcowa mamuśka (2006)
To fakt my mamy najlepiej rozumiemy nasze pociechy :-). Zosia też już wiele gada ale tylko ja ją rozumiem .
A ostatnio opanowała pokazywanie siebie . Pytam się jej gdzie jest Zosia a ona pokazuje rączkąl na siebie :-)
aaa jeszcze co do słówek to Zośka z nowości mówi "fu" czyli wujek :-) albo "dan " co również oznacza wujka
A ostatnio opanowała pokazywanie siebie . Pytam się jej gdzie jest Zosia a ona pokazuje rączkąl na siebie :-)
aaa jeszcze co do słówek to Zośka z nowości mówi "fu" czyli wujek :-) albo "dan " co również oznacza wujka
patrycja24berlin
Mama czerwcowa'06 Fan(ka)
jakie to wszystko slodkie i pocieszne:-)
sumka
Mama czerwcowa'06 Mama na cały etat :)
Ale słodkie maluchy
A mój to jakoś do gadania sie nie rwie. Jakiś normalnie rumunek mi rosnie bo oprócz mama, tata , baba i nie to tylko wkółko daj, daj, daj. czasem to mi to "daj" aż w uszach dzwoni bo generalnie chce wszystko co widzi :-):-):-):-)
A mój to jakoś do gadania sie nie rwie. Jakiś normalnie rumunek mi rosnie bo oprócz mama, tata , baba i nie to tylko wkółko daj, daj, daj. czasem to mi to "daj" aż w uszach dzwoni bo generalnie chce wszystko co widzi :-):-):-):-)
reklama