reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj maluchow..Zabawy i zabawki

Ania u nas też od paru miesięcy na topie pusta butelka po Kubusiu a w środku fasolki. nie dosć że grzechocze to jeszcze fajnie się za tym goni :-)
Baśka Karolek fajny gość
A moje dziecie nadaj pastwi sie nad juką dziś chwila ciszy odwracam sie a tam urwane już 2 liście a trzeci w konsumpcji :-)

reklama
A propos roślinek, to zbliżają się świeta i kupujemy gwiazdy betlejemskie - czytałam (może o tym wiecie, ale warto przypomnieć), że te roslinki są trujące; jak dziecko wpakuje sobie do buzi, to przepłukac i do lekarza!

Ohhhhh Karol!! baska - twoj maluch jest niesmowity!!!!

Mati tez lubi butelki, po mineralnej...chce sie napic
i z tych uzytkowych rzeczy to moja komorka jest the best i pudelko z wilgotnymi chusteczkami..tylko niewygodnie je zlapac...

a na topie - zabawa w magiczna pieluszke..Mati lezy na pleckach a pieluszka na nim podskakuje i Mati ja probuje zlapac...jak zlapie to zaraz musze ja wyrwac bo inaczej NUDA!!!a piszczy taki zadowlony z zabawy
i lubi jak go sie podrzuca go gory i samolicki wszelkie...

Dziewczyny co Wy robicie, że Wasze słoneczka tak pięknie "biegają"?:-) Karolkowe fotki super, a i z opowieści innych mam niezłe sytuacje można sobie wyobrazić:-D
Ja mam jeszcze spokój, Marcinek na razie grzecznie leży i tylko próbuje pupcię unosić. Ale dzisiaj mieliśmy najbardziej energiczną kąpiel - do tej pory kąpaliśmy niuńka w małej wanience u niego w pokoiku, bo nie było ogrzewania w łazience. Dzisiaj nareszcie zostało to naprawione i pierwszy raz Marcinek fikał w dużej wannie. Fikał to nawet mało powiedziane - robił takie ewolucje, jakich jeszcze do tej pory nawet nie próbował. Niestety nie mam zdjęć, bo kąpałam go sama i miałam pełne ręce roboty przy pilnowaniu, żeby się nie utopił:-D Jutro będzie w domu mąż, to pstrykniemy parę fotek:-)

Dziewczyny dziękujemy za wszystkie miłe słowa!!! Naprawdę bardzo przyjemnie mi sie zrobiło :)
Przez sen czasem tez się śmieje ;) ale żeby nie było za różowo- potrafi tez niezły koncert płaczu dać - tak jak mocno się śmieje tak mocno płacze, albo jeszcze mocniej, na szczęście trochę rzadziej ;) zwłaszcza jak coś jest na dłuzej nie po jego myśli - np nie pozwalamy mu po kąpieli położyć się na brzuszek bo przecież trzeba jakoś wytrzeć sie, ubrać pieluchę itd - bunt jest straszny, nie wspomne już o ubieraniu na dwór - wtedy zazwyczaj jest wrzask, ma to moje dziecie temperamencik i moja mam już się boi jak ona da sobie z nim rade jak zacznie chodzić czyli biegać :)
Kasia dobrze że napisałaś o tej gwieździe bo my własnie dostalismy od teściowej, musze ją wysoko postawić, bo meble niskie i czasem tam stawiamy kwiaty a mogłoby to sie znależć w zasięgu łapek Karolka...oby nie. Też mieliśmy taka dużą jukę, podobną jak Ty Sumka ale zzółkła nam od dołu i powiędrowała na śmietnik...moze bym jeszcze próbowałą ratować ale z braku miejsca na sprzęty Karolka wiekszością głosów została wysłana daleko stąd :)
A co do zabawek - macie świętą rację, zabawki są zaszczycane pojedynczymi spojrzeniami, paroma zaledwie minutami zainteresowania, za to wszelkie inne przedmioty - są super!!!

Nie no super:-D :-D :-D Mieliśmy już Mikołajów i Mikołajki, ale renifera/reniferki;-) jeszcze nie było:-) No i To stanie w łóżeczku - Sandrunia już tak sama potrafi czy tylko pozuje do zdjęcia?:-)

reklama
Do góry