reklama
ell
Mama czerwcowa'06 Fan(ka)
Otylka dzisiaj po raz pierwszy tak naprawde gaworzyła, az 15 minut rano, bez przewry rozprawiała sie z kaczuszkami, a potem chichrała sie- jak to sie mówi- tak jak ludzie to był prawdziwy smiech , do tej pory gaworzyła, gdy do niej mowilismy, a dzisiaj samiutka zaczeła i to tak ładnie,tak jakby całe zdania mówiła, nie tylko pojedyncze jeki. Ciesze sie, ze nie przegapilam tego momentu :laugh:
Mateuszek tez sobie gaworzy, najwiecej gu i ga ale tez u bylo...
Lubi zwiedzanie mieszkania tez na brzuszku na moim przedramieniu i w pozycji na beka na barku moim, ma wtedy oczy jak 5 zlotych)))
A ostatnio bardzo mu sie spodobalo jak gwizdze))))Jaki byl zaciekawiony co to...
Lubi zwiedzanie mieszkania tez na brzuszku na moim przedramieniu i w pozycji na beka na barku moim, ma wtedy oczy jak 5 zlotych)))
A ostatnio bardzo mu sie spodobalo jak gwizdze))))Jaki byl zaciekawiony co to...
Naszemu Karolkowi podczas urlopu doszła nowa umiejętność - ciągnie główkę do góry jak leży pod kątem, np. u męża na kolanach tak podciągał że aż turlał się na boki...O jego usmiechach ciągłych to już nie wspominam bo wszyscy się dziwili co się tak usmiecha i zagaduje tez...
A w ogóle to miałam zapytać czy Wasze dzieciaczki pływają w wanienkach? Bo nasz odkąd tylko polubił kąpiele to trzymany na brzuszku w wanience macha rączkami i nóżkami jakby płynął - czasem zachlapie nam przy tym pół kuchni ale ostatnio coś mniej pływa, czyżby mu juz ten odruch zanikał? ale chyba za szybko...
Poza tym rośnie mu ząbek i to mnie chyba niezbyt cieszy - tzn na razie mu tylko widać prześwitujące przez dziąsło trzy białe kropeczki i myślę że jeszcze pewnie z miesiąc zanim ząbek wyjdzie ale już widać go to swędzi bo strasznie dłubie w tym dziąsle paluszkami (widać wyraźnie że na dole po prawej) i czasem jak smoczka ma to też go tak dziwnie żuje tą stroną, i marudzi od paru dni tak jakby bez powodu...Ja miałam pierwszego ząbka jak miałąm 4 miesiące i mój tata jak patrzy na Karolka to twierdzi że tak samo się zachowuje...
A w ogóle to miałam zapytać czy Wasze dzieciaczki pływają w wanienkach? Bo nasz odkąd tylko polubił kąpiele to trzymany na brzuszku w wanience macha rączkami i nóżkami jakby płynął - czasem zachlapie nam przy tym pół kuchni ale ostatnio coś mniej pływa, czyżby mu juz ten odruch zanikał? ale chyba za szybko...
Poza tym rośnie mu ząbek i to mnie chyba niezbyt cieszy - tzn na razie mu tylko widać prześwitujące przez dziąsło trzy białe kropeczki i myślę że jeszcze pewnie z miesiąc zanim ząbek wyjdzie ale już widać go to swędzi bo strasznie dłubie w tym dziąsle paluszkami (widać wyraźnie że na dole po prawej) i czasem jak smoczka ma to też go tak dziwnie żuje tą stroną, i marudzi od paru dni tak jakby bez powodu...Ja miałam pierwszego ząbka jak miałąm 4 miesiące i mój tata jak patrzy na Karolka to twierdzi że tak samo się zachowuje...
A my jesteśmy u babci na wakacjach,(400 km. od domu) i Danio bardzo lubi gadać do obrazów, a są to obrazki np. z komunii. Babcia mówi że pewnie ksiądz z niego będzie bo już się modli . A poza obrazami lubi też rozmawiać z mamą, ale najlepiej jak się go o coś pytam.
moja mama jak zobaczyła, jak Klaudia gaworzy-jakby ze mna rozmawiała- gestykuluje , marszczy czoło, uśmiecha sie - jakby wszystko rozumiała- to az mamie łzy w oczach stanęły..Jak te nasze pociechy szybko rosną :
Kasia Kucińska
Majowa Czerwcówka '06 :)
Oj rosną, rosną!
Basiu, Martusia też główkę do góry ciągnie, zwłaszcza jak poprawiam jej czapeczkę i uniosę główkę, to tak śmiesznie rączki wyciąga i próbuje główkę podnieść, jakby chciała usiąść.
Marta kąpie się leżąc na pleckach na miśku z gąbki, ale muszę ją potrzymać na brzuszku, zobaczymy czy też będzie próbowała pływać.
Basiu, Martusia też główkę do góry ciągnie, zwłaszcza jak poprawiam jej czapeczkę i uniosę główkę, to tak śmiesznie rączki wyciąga i próbuje główkę podnieść, jakby chciała usiąść.
Marta kąpie się leżąc na pleckach na miśku z gąbki, ale muszę ją potrzymać na brzuszku, zobaczymy czy też będzie próbowała pływać.
To spróbujcie- my obracamy na brzuszek do umycia plecków i mały to uwielbia - zasuwa bardzo nóżkami i rączkami i jeszcze ssie przy tym tatusia rękę która go podtrzymuje ;D
A rozbraja mnie też jego coraz bardziej świadome dobieranie się do zabawek - potrafi juz tak całkiem długo - np. kręci młynki zabawkami w wóżku - takie proste a dają mu mnóstwo radości
A rozbraja mnie też jego coraz bardziej świadome dobieranie się do zabawek - potrafi juz tak całkiem długo - np. kręci młynki zabawkami w wóżku - takie proste a dają mu mnóstwo radości
klamka
Matka Polka:)))
Moja niunia też tak ciągnie główke jakby chciała usiąść i przy tym taką śmieszną mine robi w stylu "chcesz w mordę" ? ;D A musze spróbować ją na tak potrzymać na brzuszku do kąpieli bo narazie tylko na leżaczku sobie leży i nawet w wannie gaworzy ;D Jak wychodzimy z nią na spacer to do ok 16stej to śpi ładnie w gondoli a popołudniu już jak leży to marudzi i dopiero jak tatuś ją na rączki wezmie to jest przeszczęśliwa!!!! Jaki ten świat jest piękny, główka jej na wszystkie strony chodzi ;D I pomyśleć, że jeszcze niedawno tylko na 20 - 30cm widziały te nasze szkraby kochane.....
reklama