reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozwoj maluchow..Zabawy i zabawki

reklama
Mój też się śmieje już od jakiegoś czasu na głos - chrzestna to się mało wczoraj nie popłakała jak jej na przywitanie tak zapodał ;) W ogóle to ostatnio smieje się do wszystkiego - od jego ulubionych misiów na karuzelce zaczynając na żyrandolu kończąc...No i oczywiście do rodziców od 6 rano to przede wszystkim ;) :) : )

no właśnie - to mnie wiecej ten czas kiedy maluchy się zaczynają chichrac - tylko ja moją muszę dobrze rozśmieszyć i rozbawić zeby się tak zaśmiała na głos - tylko ona sie ne chihra tylko takim tubasznym głosem robi "hehe" :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

No Noemi tez juz chichra sie a calego...a 6,00 rano to jej najlepszy czas :laugh: :laugh: chociaz i srodek nocy na usmiech dla may nie jest zly... a powiedzcie mi kobitki czy wasze pociechy tez sie tak slinia... ??? ??? bo Noemi to normalnie cala mokra jest ;D ;D a jak ja trzymam tak na przedramieniu buzka w dol to w butach nawet mam naplute ;D ;) ...a wczoraj jak sobie piästke zapodala do buzki to prawie pawianka puscila...tak jej smakowaly ze prawie cala wepchala... ;D hehehe

a jak zasypia to inaczej nie potrafi jak tak:
p1010003iv4.jpg

ludzie czasami na ulicy mnie zaczepiaja jak z nia jestem z wozkiem i panikuja ze sie udusi..niektorzy to nawet sciagaja jej pieluche z buzi...i wtedy niunia sie budzi ...a ja to bym po lapach im nastrzelala bo ostatnio Noemi cos cienko spi...

Patrycja, Noemi to nie wyjątek, moja Oliwka zasypia identycznie, sama zaczeła sobie zaciągać pieluszke na buzie :) A ludzie faktycznie głupio reagują :) Mojej kolezanki mała tak samo zasypia :)

Mój tak samo, moja mama oczywiscie panikuje jak zobaczy...ale to dlatego że nasze maluchy dorosły na tyle że wszystko je rozprasza a same nie potrafią sobie tych bodźców wyłączyć...ja jeszcze czasami sama ręcznie delikatnie zamykam mojemu oczka jak widzę że śpiący a walczy z nimi strasznie

reklama
Słuchajcie - Karolek bawił się dziś na macie - ja patrzę a on dorwał żyrafę za nogę - złapał tak, jakby chciał jej urwać - szarpał i szarpał !!!! Nauczył się sam łapać (jak mu coś wkładałąm do łąpki to dość długo trzymał) ale teraz sam łapie :) Potem jeszcze łyżeczkę złapał jak mu wit D3 dawałam i zaczął nią machać jakby chciał jeść :) ale mąż mówi - zabierz bo zaraz sobie w oko wsadzi - niewiele brakowało :D  ale mam radoche z tego łapania bo walił łapkami w zabawki już od dłuższego czasu a teraz...ciekawe ile czasu te nogi zyrafki na miejscu wytrzymają bo on jak juz złapał to chyba nie wiedziała jak puścić - mam nadzieję że solidne ;)

Do góry