reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj maluchow..Zabawy i zabawki

reklama
Beatko a mi się wydaje, że przez takie dluższe przerwy to kanaliki się zatykają, spróbuj pomasować piersi i zobaczysz, czy będą efekty, albo rozgrzac ciepłym prysznicem.

a co do postępów Otylki to wczoraj malutka opierając się o mamusi raczki usiadla do półsiadu- teraz też twardo ćwiczy, i się podnosi tak juz na 5 cm- i strasznie sie denerwuje, bo nie skumala, że musi się oprzeć o coś, aby było lawiej. I jak wyciagam raczki, żeby ja podnieść, to ona juz od razu sama sie unosi :)

ell pisze:
Beatko a mi się wydaje, że przez takie dluższe przerwy to kanaliki się zatykają, spróbuj pomasować piersi i zobaczysz, czy będą efekty, albo rozgrzac ciepłym prysznicem.

a co do postępów Otylki to wczoraj malutka opierając się o mamusi raczki usiadla do półsiadu- teraz też twardo ćwiczy, i się podnosi tak juz na 5 cm- i strasznie sie denerwuje, bo nie skumala, że musi się oprzeć o coś, aby było lawiej. I jak wyciagam raczki, żeby ja podnieść, to ona  juz od razu sama sie unosi :)
ale jak sie zatykają to sie mniej produkuje?bo ja myślałam że jak zatkane to własnie bolą tylko nie może wypłynąć
Sprytna Twoja Otylka

Beatko jak kanaliki sa zatkane to dziecku inaczej wyplywa mleko niż zazwyczaj- stad moze sie denerwować i krzyczeć przy jedzeniu- poza tym czasami tak sie zatykaja, że przestaja w ogole funkcjonowac i tak potem z 7 kanalikow robi sie , z 5 powstaja 3 i w koncu koniec....ja miałam zatkane i wcale nie bolało. Teraz jak odciagam laktatorem to sprawdzam czy wszystkie dzialaja:)

a jak sprawdzasz czy wszystkie działają patrzysz ile strumyków sie pojawia?

u mnie laktator się nie spawdza nie potrafię nim odciągać tylko mnie brodawki od niego bolą

dokladnie licze strumyki, ja jestem zadowolona z laktatora, dzieki nie mu nie musze sie odcinac od imprez :)

ja mam 9:)) o ile cos sie nie za tyka, dwa sa takie fajne tak na ukos strzelaja i przewaznie je mam zatkane

reklama
i powinny wszystkie naraz? bo ja laktatorem nie moge a jak nieraz wypadnie jej brodawka to tez sika w róne strony ale chyba nie ma ich az 9

Do góry