reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj maluchow..Zabawy i zabawki

reklama
Pati, przed moim leniuszkiem jeszcze daleka droga do stania. Na razie zaczyna pewnie siedziec, a jak sie zachwieje, to sam potrafi podtrzymac sie raczka. I to dla nas duzy sukces :-D

......ale za to MUSZE wkleic jedna fotke z dzisiejszego wieczoru :-D :-D :-D ......Ten zakapturzony potwor w najdziwniejszej, jak do tej pory, pozycji swego zycia, to moj malutki synek :-D :-D :-D

heatherek- niezle Mati sobie pozycje wymyslil:-):-):-):-)niemozliwy maluch:-):-):-):-)

Mati sie jeszcze raczka nie podpiera..a jak siedzi i zobaczy pilota albo moja komorke w poblizu to sie zaraz rzuca zeby zlapac i wydaje mi sie ze niedlugo zacznie sie czolgac....

Patrycja ja też się nad tym staniem zastanawiałam. Kubie co prawda daleko w staniu do Noemi, bo odkrył je dopiero niedawno, ale teraz gdzie nie pójdzie to staje przy meblach a gibie się przy tym na wszystkie strony, więc widać, że jeszcze kręgosłup nie gotowy, ale wydaje mi się, że jak on sam próbuje, to chyba wszystko ok. Natomiast mam teraz problem przy usypianiu, bo tak jak przedtem jak go kładłam to od razu na czworaka, to teraz od razu na równe nogi. i tak przez dobre 10 min zanim uśnie

reklama
Heatherek - i ty mówisz że daleka droga do stania ;) - bombowa pozycja = jak jakiś hip hopowiec i to bynajmniej 6 czy 7 miesięczny...
Ale Karolkowi też się zdarza prostować nogi z pozycji na czworaka z tym że nie robi tego na tyle długo bym jakies zdjęcie zdążyła :)

A co do stania - ja tez się zastanawiam - no bo mój w sumie zupełnie sam nie staje tylko ja mu czasem trochę pomoge ale stoi wtedy całkiem pewnie, tak samo na kolanach, na kanapie - czasem za nic nie chce usiąść, ostatnio jeszcze w wannie...no ale jak już zupełnie sam mluch staje - jak Noemi no to chyba kurna jest do tego gotowy???? przecież nie da rady go upilnować, związać czy co :)?

Do góry