reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj maluchow..Zabawy i zabawki

Włąśnie sie zastanawiam czy też tego nie kupić. MAMY raczkujacych maluchów- czy wasze dzieci potrafią raczkować po palnelch albo płytkach??? Bo moja tylko umie po dywanie a po panelach rozjeżdzaja jej sie nogi i woli na "Otylię" płynąć delfinem...... lub jak kto woli na dżdżownice izatsanawiam się czy się jeszcze nauczy czy po prostu jest jej za ślisko i lepiej kupić te puzle????
Patrycja gratulujemy postępów!!! Powiedz mi czy Noemi jak chodzi stawai cała stópkę czy na paluszkach. Bo Marysia jak ja trzytmam za rączki to przestwia tez nózki ale widze ze tylko co trzeci kroczek stawia cała stope a tak to na paluszkach idzie a to chyba niedobrze.....

reklama
Gluszek-Noemi stawia raz tak a innym razem inaczej...mozna powiedziec co krok to inny styl...:-)

A mate piankowa my tez mamy...ja mam cyferki...kupilam niuni pod choinke...cena:29,99... postaram wkleic tez fotki...ale jak juz wkleje to wszystko na watku z zdjeciami...

Ja też zastanawiałam się nad tą matą piankową. Już raz miałam w ręce, ale strasznie smierdziała i zrezygnowalam - ale jak Basia pisze, że wietrzeje, to chyba sie skusze. Tylko boje się o to, żeby Miki jakiejs części nie skonsumował ;-)

Głuszku, co prawda Miki nie raczkuje, ale mysle, że Marysia po postu ślizga sie na panelach/parkiecie. Wiem, że dla psów takie slizganie jest niezdrowe ze względu na stawy (ale psy chodzą po śliskim i im sie nogi rozjeżdżają), a dla dzieci? Na pewno mata to dobre wyjście, albo skarpety z ABS-ami ;-) Zawsze to jakis punkt zaczepienia;-)

Kasiu -Te skarpety to dobry pomysl, widzalam w H&m od razu napisze, takie antyposlizgowe...powinni mi placic za reklame...

dzieki Basiu - mowisz ze smierdzi, to bede wietrzyc...my mamy parkiet i wydaje mi sie Matiemu bedzie zimno....a dywanu nie chce i nie moge bo mam alergie....

:-D Oj ale nasze niuniusie narobiły postępów. Gratulacje dla wszystkich małych odkrywców.
Kuba też nie próżnował. Od ponad tygodnia zasuwa już naprzemiennie do przodu, no i tu Głuszek nie ma dla niego różnicy czy parkiet czy płytki. Do przodu i już byle uciec z tego co mama dla niego naszykowała czyt.dużego koca
Właśnie teraz próbuje mi odłączyć modem :-D
Też się zastanawiam nad kupnem tych puzli bo łatwo utrzymać je w czystości. Znalazłam nawet na allego po 15 zł 10 szt 30 X 30 cm więc z tego co piszecie to nawet chyba niedrogo.
Kubuś nauczył się też siadać ale tylko z raczkowania, no i oczywiście stanie i chodzenie na topie, ale staram się mu nie dawać :baffled: zła matka :-D

reklama
Sumko, super te buciki. Choć słyszałam, że do takiego prawdziwego chodzenia (a nie pojedynczych prób), to powinny być butki sztywne, trzymające kostkę. Wydaje mi się, że te, które znalazłaś będą idealne do raczkowania (przynajmniej u nas, bo mamy parkiet) i do prób wstawania.

Do góry