reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj maluchow..Zabawy i zabawki

Dzięki :) Kółko tanie bo z przesyłką kosztowało mnie 25,50!!! (allegro) podobają mi się takie krzesełka do wanny ale to dla mnie drogo bo i jest ryzyko że KArolkowi się nie spodoba...więc wymyśliłam że za niewysoką cenę będziemy mieć dwa w jednym i jak mu się nie spodoba siedzenie w wannie to na lato kółko jak znalazł :) na razie mu się spodobało chociaż wiadomo że nie jest tak bajeranckie jak te żabki itd ale on i tak znajduje sobie w wannie mnóstwo rozrywek - począwszy od zabaw z prysznicem, przeglądania się w kurku (śmieje się do kolegi :) ) po gryzienie wszelkich zabawek które nadają się do kąpieli i pływają razem z nim :)
Co do siusiania - jak był mały to była norma że siusiał jak tylko poczuł że nie ma pieluchy i olewał z wysoka (przewijak na łóżeczku) wszystko naokoło :) teraz zdarza mu się to rzadziej ale się zdarza - zwłaszcza przy suszeniu po kąpieli. W ogóle to już boje się go przewijać na łóżeczku bo wije się jak piskorz i czasem muszę go z 10 razy z brzucha na plecy odwrócić żeby mu pieluchę założyć!!! Normalnie ma manie leżenia na brzuchu, w ogóle nie chce na plecach nawet czasem w nocy się przewróci i śpi na brzuchu, a z brzuszka na plecy nie chce się odwracać :(

reklama
Baska dawaj linka od razu na to cudo to zamowie dla Noemi od babci na swieta...Zawsze sie mnie pytaja co maja kupic wiec taki prezencik sie przyda...Tzn mam na mysli mikolaja...A Noemi ma przeciez takie piekne kozaczki wiec akurat tam sie zmiesci:-D:-D

Patrycjo co do susiania to mojej Zosi praktycznie zawsze się zdaża a szczegolnie kiedy nise ja do kapania . Tak na 10 razy 7 zawsze mnie obsika ;-) ehh od małego leje na matke hihihihi

Wojciaszek dziś drugi raz obrócił się z plecków na brzuszek. A spowrotem bez problemu - nadal robi to często.
I dziś jeszcze badał jak działa lusterko :-D. Takie na macie edukacyjnej. Najpierw patrzył w swoje odbicie, potem zaglądał na drugą stronę, oblizywał z zapałem materiał którym jest powleczone lusterko z tyłu i śmiał się głośno. Potem znów się przeglądał i tak w kółko. :-):-):-)

Kurcze, ale tu postępy!!! No i czytam, że niektóre Maluchy już siedzą!! Moja Mała o siadaniu jeszcze nie myśli, a jak ją posadzę, to się "giba" i zaraz wywraca, więc jej nie sadzam, bo podobno to niezdrowo, jak sama nie umie... Ale za to turla się od kilku tygodni, a od 2 to już ostro - po całym mieszkaniu - i najwyraźniej robi to celowo, bo jak zobaczy psa, to się do niego potrafi zaturlać na drugi koniec pokoju :)

No i zaczęła stawać na czworaka!!

dziewczyny jak macie w poblizu Biedronkę to są całkiem fajne i tanie zabawki dla maluchów

Nowa strona 832

A u nas Kuba zaczął na całego raczkować i juz wiem skąd się wzięła ta nazwa, bo każdy krok jest zamiast do przodu to do tyłu :-D

reklama
Do góry