reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj maluchow..Zabawy i zabawki

musze pochwalic Klaudie- pisze jej zadania np. 2+1=, 6+2= lub 5-4= itd....i ona rozwiazuje bezblednie
oprocz tego, ze pisze wszystkie literki z alfabetu, liczy do 30 to umie liczyc od 10 do 1 po ang...
a to jak zaczela smigac po ang...to i mnie sama zadziwia.

reklama
musze pochwalic Klaudie- pisze jej zadania np. 2+1=, 6+2= lub 5-4= itd....i ona rozwiazuje bezblednie
oprocz tego, ze pisze wszystkie literki z alfabetu, liczy do 30 to umie liczyc od 10 do 1 po ang...
a to jak zaczela smigac po ang...to i mnie sama zadziwia.

WOOOOOOWW!!!!!
mój połowy tego nie umie choć dodawać zaczyna ladnie ale tylko na paluszkach :-( z pisaniem gorzej
choć ostanio zaczął chętnie rysować i sliczne mu domki wychodzac:-) śliczne jak dla mnie :-)

Fusiku, to chyba taki etap, bo Miki teraz teraz dopiero zajął się rysowaniem i postęp jest geometryczny! Z każdym rysunkiem jest lepiej. Chłopcy nasi muszą wyćwiczyć rękę i potem będą pisac.
A że Dusia, takie cuda potrafi, to mnie wcale nie dziwi, ale ona tak od dawna ;-)

wyobrazcie sobie, ze ona to uwielbia, jak jej pisze takie zadania- no dzis byla rano po sniadaniu bajka i mamooo napiszesz mi zadania?:)..i rozwiazywala- fusik - ona tez liczy na paluszkach.

Rusiu, masz bardzo zdolną dziewczynkę. Dusia jest naprawdę bardzo mądra. Tylko pozazdrościć. Ola za to potrafi głośno wyć!

A i zapomniałam, perfekcyjnie robi zdjęcia tatusiowego tyłka w slipkach,z każdej strony. No wiecie o co mi chodzi. Aż zdębiałam jak zobaczyłam te fotki. Coś pięknego.

Ostatnia edycja:
Wojtek literki pisze, ale kulfoniasto i nie zawsze dobrze. :-) Z literkami to trzeba poczekać, bo u nas to chyba 6latki będe się uczyć pisać.
Liczenie o wiele lepiej. Ale on tak sam z siebie, z czystego zainteresowania. Liczy do 80 (Staś do 11 :-), tylko pewnie nie kuma o co chodzi). Dodaje w pamięci do 4+4. I wszelkie kmbinacje pośrednie.
Zadania tego typu co Klaudia tez bardzo lubi, ale najlepiej jeszcze jak sa z obrazkami. ;-)

Wojtek -liczenie do 80!!! wow!!!!!!!!
Duska tez widze wymiata!!!! moje dziecko ciagle tylko rysuje...ostatnio labedzie i smoki na tapecie..a i jeszcze pawie czasami ;) Ale tez mnie zaskoczyla jak podpisala rysunek "TATA"-tak idealnie proste literki ze klocilismy sie z Adamem ze ja to jej napisalam ,a ja ze on :-D przyszla Noemi i wkurzonym tonem"to ja napisalam SAMA!"

Jeśli chodzi o rysowanie, to Noemi jest w innej kategorii :-)
Pati, on jak się zafiksuje to tak sobie liczy. Pewnie by i za 100 pojechał, ale jeszcze nie kuma :-D

reklama
Do góry