reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj maluchow..Zabawy i zabawki

Noemi, dzieło piękne.:tak:
U nas klocki sa i sprawdzają się od zawsze. Najpierw drewniane, teraz na zmianę duplo i lego.

A co do prezentów, to albo rozbudujemy kolejkę Ikeowską
IKEA | Zabawa | Zabawki | LILLABO | Kolejka drewniana, 20 elem.

Albo wspólnie chłopcom kupimy coś takiego. Tylko sądzę, że Stas jest na to za mały, bo jak Wojtek się na tym pobuja to Stasia tylko zdmuchnie.
IKEA | Zabawa | Meble do zabawy | EKORRE | Podwieszane siedzisko
IKEA | Zabawa | Meble do zabawy | IKEA PS SVINGA | Podwieszane siedzisko

Był jeszcze pomysł na rowerek, ale na razie kupiliśmy Wojtkowi fotelik na rower, więc wystarczy.

Problem to ja mam z prezentami dla Stasia (imieninowy i urodzinowy), bo on ma wszystko wspólne z Wojtkiem.

reklama
mamoot my mamy to drugie w kolorze białym wisi u nas na górze w sypialni Wojtek uwielbia sie na tym huśtać a mamy to zawieszone nisko nad podłogą:-)

Mamoot spadłaś mi z nieba. Zapomniałam na śmierć o tym siedzisku, a Oli bardzo się podobało. O rany jak fajnie, że o tym napisałaś!!!!!!

Wojtek juz od dłuzszego czasu uwielbia swojego" kotkodyla"

IKEA | Zabawa | Zabawki pluszowe | FABLER KROKODIL | Pluszak

śpi z nim, chodzi na wycieczki i buja na hustawce:-D

a jesli chodzi o propozycje na urodziny to ja tez chcę rozbudowywac kolejke, z IKEI, koniecznie musimy dokupić tunel:tak:
fajna rzecz:

MATERAC ZE ŚPIWOEREM READY BED >BCM< (625793413) - Aukcje internetowe Allegro

bardzo podoba mi sie ten pomysł ale to do wspólnej zabawy z tatą:"

Eccolo-DUET ! Konstruktor 220 el. (6-12 lat) (628776157) - Aukcje internetowe Allegro

i to fajne:

SUPER MEMO-MEGA GRA jak MEMORY PAMIĘĆ (622290964) - Aukcje internetowe Allegro

Kasiu, u nas tez nie za bardzo z miejscem, ale może się upchnie.
Sylwia, fajne pomysły, może Stasiowi rzeczywiście takiego krokodyla kupię :-). Pojazd bombowy, ale raczej do ogródka. Memory - super pomysł.

czy wasze dzieci mają jakieś takie okresowe fiksacje? bo Karol jak się jakiegoś tematu przyczepi to potrafi go wałkować tygodniami
przeszliśmy już kolory, figury, litery , liczenie (tak ok 2 r.ż zaczeły się chyba te fiksacje) teraz mamy na topie rynny, rury i odkurzacze - tzn interesuje i bawi się też innymi rzeczami ale przynajmniej kilka razy dziennie jest wywód na temat dlaczego i jak leci woda w rynnie (żadnej rynnie na spacerze nie odpuści) a kilka razy dziennie by odkurzał ale pod warunkiem że bez właczania - siedzi z odkurzaczem i analizuje jak do rury wpadają paprochy wtykając je tam ręcznie...troche mnie to niepokoi - ale wcześniej nei wiedziałam co myśleć o tym że ciągle wszystko liczy ale po prostu samo przeszło...
a wiec podsumowując - moej krótkie pytanie - czy wasze maluchy tez mają takie fascynacje/fiksacje?

Baśka, raczej nie. Tzn. co jakiś czas czymś bardziej się zainteresuje, ale nie tak na maksa, że prawie tylko to i nic innego.

reklama
Baska u nas tez raczej moge mowic o falowych zainteresowaniach (raz cos bardziej a raz mniej) ale o takim 100% skupieniu na jednej rzeczy to raczej nie.
Moze Karol jest po prostu taki, ze lubi cos poznac doglebnie?

Do góry