reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj maluchow..Zabawy i zabawki

u nas na topie "klub myszki micki" Izka uwielbia to oglądać i wkręca się strasznie. Choć przyznam się wam że mam wyrzuty sumienia , bo ją ostatnio zbywam bajkami, no ale skoro mam leżeć jak najwięcej to za bardzo nie mam pomysłu ani siły na jakieś inne zabawy, :dry::baffled:

reklama
U mnie tak jak u AniaB, Ola ogląda bajki ile chce. Jak oceniam,że za długo odciągam ją do innych zabaw. Teraz jak siedzę w domu staram się wprowadzić jakiś układ dnia. Jak narazie wprowadziłam śniadanie, obiad i kolację o stałej porze. W ten sposób udało mi się wyeliminować jedzenie mleka z butelki w ciągu dnia. Zostały mi jeszcze poranki i wieczory. Na topie są puzzle, ciatolina, malowanie farbami no i bajki.

u nas na topie hulajnoga - Karol nie chodzi po domu tylko jeździ, samoloty - ciągle lata - zabawkowymi i papierowymi, malowanie farbkami, książeczki, "pisanie" na kompie, wierszyki

bajki - czasami przez kilka dni nic, ostatnio właśnie bardzo rzadko ogląda, a czasem są takie dni - jak był chory np albo ja sie bardzo źle czułam a byłam z nim sama że w ciągu dnia i z 1,5h by się uzbierało...ale najczęściej oglada jedną bajkę/program ok 40min (bo my tylko płyty i najczęściej po tyle one mają)

U nas kolejka, klocki lego, a na kompie Muminki. Jedna bajka dziennie, przed kolacją - czasem sa wyjątki, że więcej niż jedna. No i za oglądanie muminków to można różne rzeczy wytargować od Wojtka.

U nas z filmów Tośka i Burek, czyli Moi przyjaciele - Tygrys i Kubuś... A w przerwach Miś Uszatek ;-)
Natomiast z książek odkrył ostatnio właśnie Misia Uszatka ... do bólu - mojego, oczywiście.... A dzisiaj kazał sobie z uporem maniaka czytać MUMINKI :szok: (to nie po mamusi hehe)

reklama
ja jezeli chodzi o czas ogladania bajek musze mala limitowac- ona uwielbia ogladac bajki i gdybym jej nie ograniczala, mam wrazenie, ze caly czas chcialaby by tv w tle mimo wszytko byl wlaczony. Bawiac sie lubi zerkac...nie przejdzie! -mam kinomaniaka...ale to u nas rodzinne- moj tato..siostra..maz...a ja z Dusi to wykorzenie:-D

Do góry