reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj maluchow..Zabawy i zabawki

Ja Mateuszowi zawsze mówię że zabiorę mu tv z pokoju jak nie będzie grzeczny a wczoraj jak mnie zdenerwował i mu to powiedziałam to on do mnie: a zabieraj ten telewizor:szok::-DNo pewnie sobie pomyślał ale ona konsekwentna, gada tylko i nic z tego nie wynika:-D

reklama
Aniab to całkiem jak u nas , też tylko działa groźba że wyłączę bajkę , tylko że ja od czasu do czasu spełniam swoją groźbę, np trzy razy upominam i w końcu wyłączam, więc Iza już wie że mama nie żartuje ;-):-)

no ja tez używam tylko gróźb które jestem w stanie od razu spełnić -reszta nie ma sensu bo w końcu zauważy że to takie gadanie :)

Rusałko - a jakby Klaudusia się tak któregoś razu zaparła - to co-faktycznie byście wiecej na basen nie poszły :)?

Baska- to by bylo pozniej na zasadzie:

-"mamusiu idziemy na basen?-prosze, prosie."
-"nie Dusia, bo bylas niegrzeczna!
-"no mamusiu prosie.."i jakies tupanie nogami -;-)lub inne "histeryczne metody"
ktore jesli po chwili totalnej mojej olewki nie dzialaja, ...
Klaudia podchodzi mowi
-"mamusiu nie cialam, juz nie bede. Grzeczna juz bede. Daj buzi, obiecuje. Prosie nie gniewaj sie..."cos w ten temat;-)przytula sie i pyta czy sie nie gniewam, ze mnie mocio kocha, nad zycie, najmocniej w siecie itd...no jak moglabym nie pojsc:eek::-D
tlumacze jej co i dlaczego bylo zle i ze jak bedzie...godzimy sie i idziemy na basen..

ale ja raczej naleze do konsekwentnych osob(w przeciwienstwie do mojego meza- on zazwyczaj zawsze jej ustepuje):sorry:

Moje starsze dziecko oszalało na punkcie "Aut" i jakby mógł, to oglądałby 2 razy dziennie albo częściej. Poza tym hitem jest prezentacja na kompie pt. "7 dziur" ;-) Slajdy to pokazane ogromne dziury, czyli np. kopalnie diamentów itp. Od rana jest "pooglądajmy dziury":-D

A co kręci teraz Wasze dzieciaki?

U nas ostatnio czytamy Astrid lindgren Emil ze Smalandii i Lotta z ulicy Awanturników czasmi czytam to tyle razy ze az głos trace i ciągle słysze jeszcze:-)

A poza tym jako ze jestem wielką fanką piłki recznej a własnie sa mistrzostwa to gramy w piłke:-) i super ubaw z malowania farbami.

reklama
U nas na topie są wszelkie prace wlasnoręczne typu malowanie farbami, lepienie z plasteliny, itp a dodatkowo wyjścia na dwór i jeżdżenie quadem

Do góry