reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj maluchow..Zabawy i zabawki

Wojciaszek w ciągu ostatnich 3 tygodni bardzo się rozgadał. Ciągle cos opowiada (do siebie albo do kogoś kto jest w pobliżu). Powtarza ładnie albo przekręca słowa.
Ostatni hit to: "nie da lady!!" - czyli nie da rady

A Staś? - też mówi czasem. Zwykle mówi "auuu".:-D
I uśmiecha się do mnie od tygodnia.:-)

reklama
Rozbawilo mnie to "nie da lady" i "o boze" :-D

A moje dziecko to mnie rozwala normalnie!!!!
Dzis slysze cos leci a ta w kubek wode mineralna leje ,oczywiscie przelala i patrzyla jaks ie woda "pieni" bo to gazowana byla...Wiec pytam "chcesz ty dostac w dupsko?"
A ona klepie sie po tylko i wola " w dupe,w dupe, Emi bloi" No i nakrzycz tu na taka:-D

Pati:-D:-D:-D:-D
moja od razu robi słodką minkę i mówi "pseplasam" i nie sposób się na nią gniewać:tak::-D poza tym jest już tak wygadana że szok, nadaje non stop, ludzie jak ją słyszą dziwią się że ma dopiero dwa lata, tak nawija :-D

fajniusie te wsze dzieciaczki
moj tez smiesznie sobie gada i czasami mnie poprostu rozwala:-D
wiecie moj ma troche inaczej bo ma w domu dwa jezyki polski i francuski
wiec mamy ubaw
mowi jedno slowo po fr i drugie po pl czasami niektorzy nie wiedza o co mu chodzi...hehe ale ja go zazwyczaj rozumiem

teraz ma manie gadania ze go wszystko "boi"(boli) i kaze robic "bizu"(buziaka) i do wszytkich mowi "mesi mama"(dziekuje mama)........
taki slodki i kochany jest:):-)

Och juz sie ciesze jak tu zaczna teksty leciec :-)

Noemi np.jak widzi ze juz cisnienie mi sie podnosi i zaraz podniose glos to od razu przystawia palec do ust i robi"ciiiiiiiii" :-D Albo czasami jak podniesionym glosem z Adamem cos tam sie klocimy to tez wola "cichoooo":-D

A od dzis konczyy ze smokiem!!!!!! :cool2:
Narazie idzie jako tako... Rano postanowila koniec!!! Wzielam mloda na kolana ,smoka i nozyce i mowie" Sluchaj kochanie,jestes juz duza,mama i tata smoka nie biora inne dzieci tez ,wiec i ty nie musisz go miec...Zeby beda krzywe i zaden cie nie bedzie chcial :-D a jak nie bedziesz za ni plakala to dostaniesz ladny prezent w nagrode"...No i rach ciach smok pociety,Noemi poszla wywalic silikonowa czesc a plastik zostawilam... Jak sie spodziewalam po 10 min.placz o smoka...:baffled: Mam jeszcze 4 schowane ale nie wyciagam...:no: Jak koniec to koniec!! No ale wola od czasu do czasu , wiec pokazuje ze smok juz sie zmeczyl i nie chce juz byc cycany :-D Biedna wziela wszystkie pieluchy jakie ma i ulozyla w przedpokoju na kaflach ,jedna sie przykryla ,inne pod glowe i zalamana tak 20 min.lezala... pozniej fotke wkleje :-D Trzymajcie kciuki zeby sie udalo!!!!:-):tak:

reklama
Pati trzymam kciuki strasznie mocno....

nawiązując do słowa przepraszam .. moje dziecko zamiast przepraszam mówi "kocham" ale już nie doadaje "cię".. jak się zdenerwuję i zaczynam go pouczać podchodzi obejmuje rękami moje nogi i wali prosto z mostu "kocham " to nie ma na mnie mocnych :-)

Do góry