reklama
Basia26
Mama czerwcowa'06 Zadomowiona(y)
To i ja się dołączam do tych co z górki:-):-)
kakaw
Mama czerwcowa'06 Entuzjast(k)a
no ja to już dawno z górki ....
a z osiągnięć mojej córuni to uroczyście oswiadczam że Sandra w dzień swoich urodzin pożegnała się ze smoczkiem i do dziś w tym postanowieniu trwa
A było to tak :
Przegryzła smoczek o czym ja nie wiedziałam i wkurzała mnie jak zasypiała bo cały czas mi ten smoczek wyrzucała z łóżka i potem płacz że ona chce" niuniu "
I po któryś tam razie wiecznego podawania jej go ...... zaświeciłam swiatło...... no i okazało się że smoczek do połowy odgryziony .....więc wytłumaczyłam że smoczek się popsuł i musi spać bez smoczka a ona przytuliła się do poduszki i ..... smacznie zasnęła i tak już jej zostało . Odpieluszkowanie też u nas na dobrej drodze choć w domu podłogi troche cierpią
a z osiągnięć mojej córuni to uroczyście oswiadczam że Sandra w dzień swoich urodzin pożegnała się ze smoczkiem i do dziś w tym postanowieniu trwa
A było to tak :
Przegryzła smoczek o czym ja nie wiedziałam i wkurzała mnie jak zasypiała bo cały czas mi ten smoczek wyrzucała z łóżka i potem płacz że ona chce" niuniu "
I po któryś tam razie wiecznego podawania jej go ...... zaświeciłam swiatło...... no i okazało się że smoczek do połowy odgryziony .....więc wytłumaczyłam że smoczek się popsuł i musi spać bez smoczka a ona przytuliła się do poduszki i ..... smacznie zasnęła i tak już jej zostało . Odpieluszkowanie też u nas na dobrej drodze choć w domu podłogi troche cierpią
Sumka moj bryka z pampersem - bo mamy zamaiar za szkolenie zabrac sie dopiero po powrocie do domu a wiec we wrzesniu. wczoraj nawet zerknelem na necie jak sie za to zabrac i pisza ze najkrocej to ponoc 3 miesiace trwa takie nauczanie - wiec biorac pod uwage wszystkie elementy ( bo pamper mu zbytnio nie przeszkadz) to pewnie bedzie do 3 lat latal z pielucha. Troche malo ciekawie ale coz:-(
sylwia i wojtuś
Mama czerwcowa'06
Mój as nigdy smoka nie mial ale odpieluchowywanie nie idzie nam latwo jak nasika w majty to wcale mu to nie przeszkadza:-) jedyne co sygnalizuje to grubsze sprawy. ale myśle ze do wrzesnia bedzie ok
reklama
Nasz już dawno się odsmoczył a z pieluchą to coś drgnęło, ale do końca dłuuuga droga (tym bardziej, że w momencie pojawienia sie siostrzyczki, może sie jeszcze cofnąć). Super, że jest na tyle ciepło, że lata w majtorkach i sika gdzie popadnie ;-)