reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj maluchow..Zabawy i zabawki

Wojciaszek mnie dziś rozczulił .... kremowaniem :-)
Kremowałam sobie rano nogi z takiej rozciętej tubki, co to już prawie nic w środku nie ma, ale da się coś jeszcze wygrzebać. A Wojciaszek z dużym zainteresowaniem mi się przyglądał. I pytał co to, czyli w jego mowie: "Eti?" Ja mu tłumaczę, a na końcu taką wygrzebaną tubkę mu dałam. A on co? Wsadza mi tam paluszki i mnie oklepuje po nogach. :-):-) I tak w kółko. A jak wstałam, to po pupie i gdzie się dało. :-D:-D:-D:-D:-D Przez spodnie też.:-)

Co do zabawek to u mnie wszystko po kolei się sprawdzało i cały czas tak jest, że jedna zabawka leży nieużywana przez miesiąc, a potem Wojtek ją odkrywa na nowo i zabawka wraca do łask. Teraz na topie są książeczki. Właściwie nie ma lepszej zabawki. No i zawsze sprawdzają się różne pudła i pudełka, bo można z nich rzeczy wyjmować i wkładać. O ukochanych szczurkach nie wspomnę.:-)

reklama
Sandra tez mi za wiele nie mowi no chyba ze po swojemu
czasami wyjdzie jej male zdanie ale z bardzo waskiego zakresu slownictwa np FaFafa oi niam nim
albo mia mia oi niam niam albo poprostu ona oi niam niam :-D monotematyczne to moje dziecko :-D
Mówi :
mama
tata
baba
kwakwa (uwielbia te swoje gumowe kaczki) kaczuszka
ha to hau od pieska :-D
mia to miau od kotka :-D
sy od weza
tikitiki - zegar
fafafa - zyrafa
oi - robi
niam niam
muuuu krówka
to to to kurka
Pare razy wyszlo jej Sada ale teraz przestala No i namietnie cio to ? Kto to ?
Nie mówi jeszcze chodz ale za to ciagnie mnie jak cos chce za reke i nie ma zmiluj sie musze isc
Lubi ogladac mini mini ale tylko wybrane bajki "Niedzwiedz w niebieskim domu i Sezamki
Madrego Malucha (ma dwie ulubione plytki A ku ku i B aw sie i ucz
Uwielbia Krecika
ale ja raczej ograniczam jej ogladanie do jednej dwóch bajeczek dziennie czyli do 1 godziny w sumie a ona mogla by posiedziec o wiele dluzej :tak:
Bawi sie ladnie klockami drewnianymi., uklada wieze,. klockami primo duplo
lubi garnuszek klocuszek i wszelkie zabawki dzwiekowe
ostatnio spodobal sie jej taki stoliczek z sorterem ale do wbijania drewnianych ksztaltów
Ladnie bawi sie zabawkami sama choc nie za dlugo a ze mna lub z Lukaszem potrafi przesiedziec nawet kilka godzin :tak: No i wlasnie uwielbia sie bawic swoimi gumowymi zabawkami i to nie tylko przy kapieli ale przez caly dzien nawet ze swoja kaczuszka obowiazkowo na kolanach robi a,... aaaaa czyli kupke :-D bez kaczki zreszta sie nie zalatwi :-D

Baśka u nas zabawki trafione w 10
Śmieciarka Wader Gigant - rewelacja całyczas udaje że wysypuje ze śmietnika do śmieciarki :-)zabawa godzinami
Wiertarka i narzęzia - super umie już super odkręcać śrubki i wkręcać aż byłam w szoku że sobie tak rewelacyjnie radzi
Sorter w walizeczce - nosi tą walizeczkę po całym mieszkaniu super

Tak na prawdę to niczym innym ostatnio sie nie bawi tylko właśnie tymi świątcznymi prezentami

Mamoot - mnie Mati tez balasamem smaruje po nogach i wyjmuje wkladki higieniczne i che mi zakladac na majtki heheheheh
U nas na topie samochoy, Mati nimi jedza, puszca je:)))pozniej pilki i ksiaeczki
i Mini Mini - nawet neiw iem kiedy sie to zaczelo-uwilebia bajki, dozujemy mu oczywiscie:
lubi Nodiego i bracia Kolala i duzy mis w niebieskim domu
a ulubiona jest RYBKA!!!!-z przerywnika reklamowego!!!!

a i zapomnialam o klockach - Mati buduje piekne wieze - dostal takie duze klocki od dziakow-72 elementy i sa super:-):-):-)

i Mini Mini - nawet neiw iem kiedy sie to zaczelo-uwilebia bajki, dozujemy mu oczywiscie:
lubi Nodiego i bracia Kolala i duzy mis w niebieskim domu
a ulubiona jest RYBKA!!!!-z przerywnika reklamowego!!!!
lustrzane odbicie Danielka - rybkę to nawet z drugiego pokoju usłyszy i biegnie na złamanie karku :-)
a misiowi z niebieskiego domku mówi papa
bajki te same są na topie
i oczywiście Rock Your baby :-)

a mowiłam właczcie dzieciakom mini mini..:-D:-D:-D - zartuje..:-), ale powazniej, to jak kiedyts juz pisałam - ograniczamy troche jej tv, bo mogłaby mini mini (nie wszystko, ale wiekszosc:dry:..oglaadac..a przy tym ogladac ksiaczki - i tu - strzał w samiutka 10 -tke..dostała kilka nowych, z ruchomymi elementami(bo takie ja najbardziej interesuja), ale wielkim hitem juz od ponad 2 miesiecy!!(kupiłam jej przypadkowo długo przed sw) - jest ksiazka z foliowmi naklejkami - Trzeba uzupełniac obrazki wklejajac w odp. miejsce np. piłeczke, kwiatuszka, rybke, autko..itd..Sa to naklejki z folii, wiec wieeelkorotnego "odklejania i przyklejania" czyli niekonczaca sie frajda!..po całodniowych zabawach znajdujemy je wszedzie..bo uwielbia je naklejac wszedzie;-)

no i hitem nr 2 okazało sie zoo..poszukam na necie i wkleje io które mi chodzi.

reszta tez ok..ale ciutke mniej..bo ze zwierzetami z zoo to robi wszystko- kapie sie, je i chodzi spac:happy2:

u nas z mini mini tez Nodi jest "boski"..ale moja Ksiezna przede wszystkim jest fanka lili bebe...Gdy ja usłyszy bedac np. w pokoju obok rzuca wszystko i biegnie z okrzykiem "ooooooooooo" i wielkimi oczkami..saje na srodku pokoju i tanczy , próbujac łapac słowka z piosenki, albo odgłosy..np."halo dziadku", albo z "piratów"- spiewa"uuuułuuu"..mówie Wam jest wówczas akcja..a to tez ode mnie usłyszała i smieje sie mówi"akcia":-D:-Di chce by kazdy na nia patrzył:baffled:a tyłkiem macha jak szalona!słowo jakbym filmik umiała tu wmatowac posikalibyscie sie!:tak::tak::tak::-D:-D:-D

reklama
U nas sprawdził się piętrowy garaż z Wadera i książeczka w której są zwierzeta gospodarstwa domowego i taka mata do rozłożenia. Zwierzątka uwielbia, zwłaszcza ... konia. Czesto musi brac go ze sobą do Babci ;-)
A poza tym niezmiennie książeczki i samochodziki. Bajki tez uwielbia!:tak:

Do góry