reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj maluchow..Zabawy i zabawki

A Daniel wczoraj odkrył kieszenie w spodniach .. myślałam że padne jak chodził cały wieczór z ręką w kieszeni ale strasznie trudno było zrobić mu zdjęcie

reklama
p1044598oy0.jpg

p1044599iz1.jpg

p1044601xg1.jpg

p1044602gq7.jpg

hehe Danielek teraz juz jest prawdziwym twardzielem/cwaniaczkiem ...o anielskich oczach!..oj nie opedzisz sie Fusik od "bab";-)

Ale sie Danielek zmienil, no nie moge, jaki chlopczyk cudny!!!!I jaka fajnie z ta reka w kieszeni wyglada..
Mati ostatnio cwiczy uklady taneczne, kreci sie w kolko, jakis motyw z reka robi do boku, podnosi noge do gory, trzeba go trzymac od tylu za rece a on nimi macha..heehh
:))i tyle rozumie!!:)))

Matek ostatnio śpiewa i wogóle zasypuje nas nowymi słówkami aż czasem się zastanawiamy co niektóre jego wymyślne słowa znaczą np. ostatni mówi ciapa ale do dziś nie wiemy co to jest i na pewno nie czapka bo czapka mówi normalnie:baffled:

dziękuję w imieniu mojego cwaniaczka :-)
ale a propo mojego ekspresu do kawy to namiętnie chodzi do kuchni i go mi pokazuje i mówi " kaka".. jak dla niego to mogłabym kawe robic na okragło .. tylko że moje serce tego by nie wytrzymało. Uwielbvia go włączać i patrzec jak leci kawa.. woła wtedy "leci/leti" ( składowa tych dwóch słów) a oczy to mu z orbit normalnie wyłażą :-)

ania na słowo ciapa nie mam koncepcji :-)

reklama
no u nas Karol tez coraz bardziej rozgadany ale głównie niezmiennie po chińsku, zdarza mu się coś konkretnego np ostatnio na kaczki "kaka" (kaczka czy kawa co za różnica ;) ale dużo nawija całymi zdaniami po chińsku, nawet pyskuje tak ;) no i od paru dni od rana do wieczora z paluchem chodzi i pyta "to to?" (czyt. co to?) pokazując wszystko po kolei czy wie czy nie wie jak to się nazywa, najlepiej lubi 2 rzeczy sobie naraz upatrzeć i na zmianę pokazywać a ja w kółko "biedronka, winogrona, biedronka winogrona bierdonka winogrona" i do znudzenia.... no ale powtarza po nas neiwiele niestety
za to poszerza zakres obowiązków domowych - do scierania podłóg i mebli i zamiatania miotełką do kurzu doszło ostatnio wycieranie wody z balkonu (z szyby co się skrapla) i podlewanie choinki - nagle patrzymy, tacha konewke z kuchni i heja ;) jak tak dalej pójdzie to nam choinka zgnije hihi

Dziewczyny powiedzcie jakie zabawki się u was sprawdziły - z racji tego że maluchom na pewno ostatnio zabawek przybyło, co im podpasowało szczególnie, co nie...co wy na taki temacik?

Do góry