reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj maluchow..Zabawy i zabawki

reklama
Pati :-D:-D:-D, ale z tym wspinaniem to na nią uważaj, bo nasz chrześniak wysuwał sobie w komodzie szuflady i właził na komodę a potem po półkach wspinał się wyżej, kuzynka jak to zobaczyła to mało zawału nie dostała, a miał szkrab wtedy 1,5roku:-)

Z Izki tancerz taki jak z Karolka , może się jeszcze rozkręci, ale na szczęście jeszcze nam tak nie rozkazuje;-):-D

Irmaa wlazenie do szuflad juz bylo...na szczescie nie mam polek ani segmenow wiec raczej nie powinno jej przyjsc tez do glowy zeby po scianach lazic...ale kto wie co tam sie jeszcze zrodzi w tej malej glowce:-D

Od kilku dni jedynym zajeciem i oczywiscie ulubionym jest zamykanie i otwieranie furtki i dodatkowo zejscie i wwejcie po trzech schodkach...I ona tak przez cala godzine doslownie potrafi...Nawet dzieci ja nie interesuja-no chyba ze jakis brzdac zacznie glosno wyc albo starsze dzieci np.glosno spiewaja...a tak to ma wszystko w D*** i tylko zajmuje sie ta swoja bramka...:confused2::dull: No i najlepsze w tym ze wcale ja to nie nudzi...:sick:Sila ja musze zabierac do domu...

Pati przynajmniej mozesz sie zrelaksowac na laweczce czy gdzies z boku jak Noemi tak sama sobie sie zabawia:-)

A tak ogolnie to chcialam napisac, ze bylismy w tym tygodniu z Julkiem w teatrze lalek na przedstawienniu 'Dzien dobry swinko' (goscinny spektakl Teatru Baj Pomorski)i super sprawa. Troche mialam pietra bo Julek byl niewatpliwie najmlodszym widzem ale przedstawienie bylo dopasowane do tak mlodego wieku w rezultacie czego Julek pierwsza polowe przesledzil z otwarta buzia a w drugiej byl nawet nieco aktywniejszy i pokazywal na rozne rzeczy na scenie:-) Takze jak ktoras ma okazje to naprawde polecam. Swietna sprawa na chlodniejszy wekeend.:-)
W sumie lapie sie troche do tematu zabaw:-)

U nas ostatnio zabawy na trampolinie i inne z piłką, balonikiem i wszystkie gdzie trzeba biegac ganiac itp furtke tez przerabiałam fajnie było spokój moglam sobie poplotkowac z dziewczynami jak nasze mądre dzieci wieszałay sie na furtce a teraz jogging uprawiam albo biegi sprinterskie na spacerze.
A do tego wojtek wyglada jak dziecko wojny siniaki zadrapania - prawdziwy łobuz z niego:cool::cool2:

u nas furtka tez fajna - ale mamy okazjonalnie jak koło przedszkola albo szkoły przechodzimy
dziewczyny jak traficie to polecam w kioskach teraz jest zestaw 4 płyt z pieskiem Puppym-my mamy je z gazet i u nas to jest hicior :) takie edukacyjne- trochę na wyrost ale jak już mają coś maluchy oglądać to myślę że to jest ok, Karol potrafi całą baję jak zaczarowany przesiedzieć - inne zdecydowanie tak nie działają

a tu adresy sklepów z zabawkami - m. in jest tutaj taka zabawka do nakładania o którą Irmaa mnie pytała - tylko w zestawie podwójnym, możemy kupić na spółę :)
Triolo
Novumgrom - Sklep internetowy

dziewczyny jak traficie to polecam w kioskach teraz jest zestaw 4 płyt z pieskiem Puppym-my mamy je z gazet i u nas to jest hicior :) takie edukacyjne- trochę na wyrost ale jak już mają coś maluchy oglądać to myślę że to jest ok, Karol potrafi całą baję jak zaczarowany przesiedzieć - inne zdecydowanie tak nie działają

Baśka, a przy jakiej gazetce są te płytki? Czy osobno?

reklama
Mam te płytki. To z Claudii Rodzice. A wogóle to z tej gazety często dają takie edukacyjne programy. Wcześniej było 10 części First Impressions- Ucz się z rodzicami a teraz piesek Puppy. To naprawdę warte kupienia. Ja kupiłam mojej córce bo mi logopedka to poleciła a teraz nawet Mati lubi z nią to oglądać:-)

Do góry