reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj maluchow..Zabawy i zabawki

U nas bajki to tez "kibel2...Ale za to muzyke moze pol godziny siedziec sluchac i ogladac...No i od jakiegos czasu zmienila uklad taneczny...kiedys bylo bujanie sie na boki i potrzasanie glowa a teraz kreci sie w kolo az rownowagi jej brak:-)

No i z kapielami od dwoch dni wrocilo do normy...Wczoraj to mialam wrazenie ze w basenie a nie w wannie jest...kladla sie na przyuchu i "plywala":-D
no i z 3-4 razy dziennie szczotkuje zeby...:tak::-)

reklama
Mamoot a tak z ciekawości się spytam: zamierzacie Wojtusia wychowywać bez telewizji, czy macie w planach zakup telewizora?

U nas Iza bardzo lubi teletubisie, ogląda z zainteresowaniem, pozostałe bajki nie bardzo ją interesują, chyba że w bajkach albo w filmie bedą zwierzęta szczególnie koniki, to już moje dziecko stoi przed telewizorem i cmoka na nie ;-)

dziewczyny a w co się bawicie z dzieciaczkami, bo mi jakoś ostatnio pomysłów brak, porzucamy piłką, poczytamy książki, ale to już nawet mi sie zaczyna nudzić.:tak:

Irmaa, z telewizorem to było tak: jak się wprowadziliśmy tu gdzie mieszkamy, do mieszkania po dziadkach, to był tylko stary telewizor. Jak się zepsuł, to mieliśmy inne wydatki i tak już zostało. Przyznam, że bez telewizora bardzo mi dobrze. Brakuje mi tylko wiadomości i jakiegoś filmu od czasu do czasu. Wiadomości mamy z radia, a filmy z DVD. Z resztą niektóre programy można ciągnąć z internetu.
Myślę, że w pewnym momencie kupimy telewizor (albo zorganizujemy inną możliwość dostępu do telewizji). Właśnie ze względu na Wojtka. A to dlatego, że jak pójdzie do przedszkola, to w pewnym momencie może czuć się gorszy, bo nie będzie oglądał tego, co inne dzieci. A dzieci bywają okrutne.
Myślę, że to będzie jeden w wielu jeszcze wyborów: kupić-czy nie kupić, żeby z jednej strony nie rozpieszczać dziecka, ale jednocześnie nie unieszczęśliwiać go.
No i tak to wygląda.:-)

A co do zabaw, to u nas właściwie Wojtek narzuca zabawy. Ostatnio na topie są sortery i wszystko co gra. Ja sobie siedzę na podłodze koło Wojtka, a on albo sam się bawi, albo przynosi mi coś do zabawy: sorter, książeczkę, piłkę. No i zaczyna się ganianie i uciekanie i zabawa w chowanego.

a Klaudia jak jej tatuś zesztą..mamcia chrzestna..i dziadek Stefcio(czyli mój tato) - to mega kinoman!..a jej ulubione programy mini mini, viva, mtv:-D..przy których śpiewa i tańczy..a z jej tanców to my sikamy ze smiechu - kiedys machała tyłeczkiem i kreciła rączkami- teraz doszły nózki, bioderka i ramiona - na boki i do przodu w rytm muzyki..do tego jak słyszy cieższe rytmy macha główką:szok:..Słowo - kazdy jak to widzi jest pod wrazeniem..a ja nie moge tego złapac i sfilmowac:dull:

A propos tańców, my dziś prawie sikaliśmy ze śmiechu, ale na pewno płakalismy jak obserwowaliśmy Mikusia tanczącego w rytm pisenek w "tancu z gwiazdami" - z resztą program jeszcze trwa a mój gwiazdor kima w łóżeczku. Szkoda, że nie mam tego nagranego...

fajnie te tańce obserwować :) Karol aż taki pomysłowy nie jest - głównie tupanie, kręcenie się w kółeczko, machanie do rytmu ręką...a ostatnio dołozył coś jakby podskok który oczywiście każe nam po sobie powtarzać ;)
ale dzis mnie zabił czym innym - wyciągnął paluch w strone telewizora i głosem nie znoszących sprzeciwu gromko zawołał "baja!" , no coż miałąm zrobić, nie miałam wyjscia ;)

Dzis sie budze ,a moje dziecko gryzie sobie moje paznokcie:szok::-DWogole jakies ostatnio ma ataki ,podlatuje do mnie wklada sbie mojego palucha do buzi i przygryza paznokcia:confused2:

A tance to my tez mamy...Z reszta taniec to chyba juz od kiedy skonczyla 7 miesiecy i zaczynala sama stac byl u nas na topie...Uwielbia wogole muze glosno sluchac...Jak za cicho to podchodzi i podglasnia...I kocha jak sie ja ma na rekach i z nia tanczy a wtedy ona wygina sie do tylu...wtedy to prawdziwy szal radosci:-D

reklama
cała Noemi - GWIAZDA!nie?
a ja gdzies na płytce mam nagdrane jak Klaudia jest maciupka..pod koniec lipca jak leci muzyka a ona ramionkami w rytm podnosi i robi takie a guu aguu

Do góry