reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj maluchow..Zabawy i zabawki

reklama
Gratulujemy Martusi:tak: Ja też nie mogę się nadziwic jak takie maleństwa chodzą :tak:Mateuszek to już opanowł chodzenie i bieganie a teraz przerzucił się na wspinanie i skakanie:-)Normalnie nie mogę się nigdzie ruszyc bo ten zaraz cos kombinuje- wczoraj wspinał się po regale i jak weszłam do pokoju to stał już na 2 półce:szok::-Da potem skakał z kanapy na podłogę :tak:a ja się tak wczoraj namęczyłam żeby poprzestawiac meble bo jak sofy stały blisko siebie to przeskakiwał z jednej na drugą:confused:a on znalazł inne rozwiązanie:laugh2:

Ania musisz mi Matiego na tydzien wypozyczyc:-) Jestem pod wrazeniem co Mati potrafi...:szok:Skakac-niezle,niezle....Moze podszkoli moja Noemi w chodzeniu bo jakos bojazliwe to moje dziecie i nie za bardzo bez podtrzymania chce sie ruszac:wściekła/y::happy:

Pati z chęcią bym ci go pożyczyła nawet na 2 tygodnie:-DTylko obawiam się że z taką dwójką to byś na nic czasu nie miała:laugh2:A Noemi ani się obejrzysz jak będzie biegac za tobą i jeszcze zatęsknisz do chwil kiedy sobie siedziała:tak:
A ja się muszę pochwalic że Mati już 2 dzień jest bez smoka i jest ok. On nawet nie pamięta że miał smoczka:-)

Sek w tym ze ona wcale w jednym miejscu nie siedzi :-DWszdzie jej pelno...Chcialabym zeby juz chodzila bo cholera za duzo prania i podartych spodni mam...Na chodniku tak szybko przecieraja sie spodnie:dull: a i nawet w zadne ladne sukienki nie moge ja wystroich bo jak raczkuje to depcze po nich kolanami a wtedy wydziera sie w nieboglosy:shocked2::wściekła/y::-D

Brawa dla Matisia za tak cudne "olanie" smoczka:-)

Brawo dla Mateuszka! Bardzo chciałabym, żeby Miki powiedział papa smoczkowi. Niestety potrzebuje do spania i potem jak się wyciszy, to wypluwa.

No Mati z Ciebie to juz teraz naprawde duzy chlopak:-)
U nas smok byl be a od momentu odstawienia od piersi to sie stal najlepszym przyjacielem Julka. Jak marudzi, jest zmeczony lub chce spac - to smok musi byc (tak mi sie wydaje bo zabierac nie probowalam). Pewnie bedziemy sie bawic w odzwyczajanie za kilka miesiecy :-)

A tak ogolem wrocilam sobie kilka stron i poczytalam o tym co potrafia nasze maluchy i stwierdzam, ze w tym gronie Julek jest chyba jedynym trzpiotem, ktory:
- jeszcze ani razu nie siedzial na nocniku (zaczniemy za dwa miesiace jak juz bedziemy na nowym miejscu)
- nie mowi ani jednego rozsadnego slowa (tzn. komunikuje sie po swojemu i duzo rozumie ale ciagle milczy):-) Ciekawa jestem kiedy zacznie tak fajnie mowic jak reszta maluchow:-)

reklama
U to sporo już tu grup sie zawiązuje

Witamy Martusie wśród tuptaczków

Mikusia przyjmujemy do grupy pudzianów:tak:

a Mateuszek otwiera grupę AA a raczej AS :-D odwyk od smoczka

Do góry