reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj maluchow..Zabawy i zabawki

Kasia u nas tez tak jest, ze pokaze. Moj malzonek to sie nawet smieje, ze mamy w domu malego wlocha co to gestem, mimika i glosnymi okrzykami wszystko jest nam w stanie wyjasnic;-):-)

reklama
Brawo dla Mateuszka to pewnie nie lada wyczyn rzucić smoka. Z opowoadań mojej mamy wynika że ja bardzo , bardzo tęskniłam za smokiem i zastąpiłam go sobie palcem :-);-)co mnie zresztą (brzydki) dziadzio nauczył bo nie mógł patrzec jak wnuczusia rozpacza hihihi:-D

No i Martusiu wielgachne brawa !!!!!!!!!!!!!!!!

i dla wszystkich innych wyczynów naszych skrabów ogromne owacje na stojąco !!!!!:-D

Wojciaszek dziś z dużym zacięciem pokazywał "gdzie mama ma nos" :-D.
Co do grupy AS bezsmoczkowej:-), to Wojtek właściwie nigdy nie był smoczkowcem, ale trochę ssał. Teraz właściwie już bardzo rzadko. W chwilach ektrymalnych pomaga kciuk. Ale też rzadko.

U nas smok niestety jest be - w sumie to ostatnio znalazłam go za łóżeczkiem jak sprzątałam i leżał tam pewnie z miesiąc odkąd go ostatnio widziano (na komunii u kuzyna:)) niestety - bo zastępuje go w chwilach stresu i zmęczenia kciuk...a tego przecież nie zabiorę ...w sumie ostatnio jakby mniej tego kciuka też- głównie do zasypiania, ale boję się trochę że mu się to utrwali. A mamy fajne zdjęcie z usg jak Karol ssie kciuka - i tak mu zostało jak widać ;)

u nas smoczek od początku był be, najlepszy nadal jest cycuś, jakoś nie mam samozaparcia by tego mojego niejadka odstawić.:dry:

Kurcze u nas bez smoczka to ani rusz!! Zreszta namietnie kupuje te smoki bo ciagle (mimo ze zawsze mamy ok 6 szt ) szukamy!!! Dzis ide po kolejne dwa smoki bo jakims dziwnym trafem zostal tylko jeden :wściekła/y::-) splajtowac mozna:szok:

u nas tez tylko smok, ale juz coraz rzadziej, natomiast w ogole nie chwyta kciuka, nie załapała tego:-D

U nas smoczek właściwie tylko do zasypiania, a tak w ciągu dnia to baaardzo rzadko- zwykle jak nie schowamy i gdzieś zobaczy. A do zasypiania najlepiej jeden w buzi, drugi w łapce, i zmienia sobie co jakiś czas- a oba identyczne, więc nie wiem po co zmienia :-D Jak zaśnie, to zaraz smoka wypluwa, i jak się przebudzi, to czasem wcale go nie chce, tylko wystarczy pogłaskać po główce, więc może niedługo spróbujemy zacząć odwyk :-)

reklama
Do góry