reklama
stokrotki
czerwcowa mamuśka (2006)
Brawo dla Mateuszka to pewnie nie lada wyczyn rzucić smoka. Z opowoadań mojej mamy wynika że ja bardzo , bardzo tęskniłam za smokiem i zastąpiłam go sobie palcem :-);-)co mnie zresztą (brzydki) dziadzio nauczył bo nie mógł patrzec jak wnuczusia rozpacza hihihi
No i Martusiu wielgachne brawa !!!!!!!!!!!!!!!!
i dla wszystkich innych wyczynów naszych skrabów ogromne owacje na stojąco !!!!!
No i Martusiu wielgachne brawa !!!!!!!!!!!!!!!!
i dla wszystkich innych wyczynów naszych skrabów ogromne owacje na stojąco !!!!!
Wojciaszek dziś z dużym zacięciem pokazywał "gdzie mama ma nos" .
Co do grupy AS bezsmoczkowej:-), to Wojtek właściwie nigdy nie był smoczkowcem, ale trochę ssał. Teraz właściwie już bardzo rzadko. W chwilach ektrymalnych pomaga kciuk. Ale też rzadko.
Co do grupy AS bezsmoczkowej:-), to Wojtek właściwie nigdy nie był smoczkowcem, ale trochę ssał. Teraz właściwie już bardzo rzadko. W chwilach ektrymalnych pomaga kciuk. Ale też rzadko.
mama Marcinka
Mama czerwcowa' 06 mam na imię Asia:)))
U nas identycznie...U nas smok byl be a od momentu odstawienia od piersi to sie stal najlepszym przyjacielem Julka. Jak marudzi, jest zmeczony lub chce spac - to smok musi byc (tak mi sie wydaje bo zabierac nie probowalam). Pewnie bedziemy sie bawic w odzwyczajanie za kilka miesiecy :-)
U nas smok niestety jest be - w sumie to ostatnio znalazłam go za łóżeczkiem jak sprzątałam i leżał tam pewnie z miesiąc odkąd go ostatnio widziano (na komunii u kuzyna) niestety - bo zastępuje go w chwilach stresu i zmęczenia kciuk...a tego przecież nie zabiorę ...w sumie ostatnio jakby mniej tego kciuka też- głównie do zasypiania, ale boję się trochę że mu się to utrwali. A mamy fajne zdjęcie z usg jak Karol ssie kciuka - i tak mu zostało jak widać
patrycja24berlin
Mama czerwcowa'06 Fan(ka)
Kurcze u nas bez smoczka to ani rusz!! Zreszta namietnie kupuje te smoki bo ciagle (mimo ze zawsze mamy ok 6 szt ) szukamy!!! Dzis ide po kolejne dwa smoki bo jakims dziwnym trafem zostal tylko jeden :-) splajtowac mozna
Kasia Kucińska
Majowa Czerwcówka '06 :)
U nas smoczek właściwie tylko do zasypiania, a tak w ciągu dnia to baaardzo rzadko- zwykle jak nie schowamy i gdzieś zobaczy. A do zasypiania najlepiej jeden w buzi, drugi w łapce, i zmienia sobie co jakiś czas- a oba identyczne, więc nie wiem po co zmienia Jak zaśnie, to zaraz smoka wypluwa, i jak się przebudzi, to czasem wcale go nie chce, tylko wystarczy pogłaskać po główce, więc może niedługo spróbujemy zacząć odwyk :-)
reklama
sylwia i wojtuś
Mama czerwcowa'06
A u nas nigdy nie było smoka - no chyba ze wawelski:-)