reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj maluchow..Zabawy i zabawki

No właśnie :tak:Ja się tak przyzwyczaiłam że Mati wszystko zabiera i chowa że jak wczoraj mi zniknął telefon i nie mogłam go znaleźc to kogo winiłam - Matka oczywiście:tak:A jak się okazało to sama zostawiłam telefon w łazience na parapecie:tak::zawstydzona/y:Och czyżby skleroza? Normalnie starzeję się:-D

reklama
No nieźle Noemi!!! możecie sobie z Karolkiem łapki (albo dupki;)) podać hihi
A co do chowania - ja też mam ubaw z tego (na razie ubaw bo niczego jeszcze długo nie szukałąm) ale u nas na topie są oczywiście klucze do tego wanna, nocnik i pralka...a więc jak czegoś nie mogę znaleźć to w takiej kolejności szukam!!! Pralke skubaniec uwielbia - wsadza tam co się da, a nie zamykam bo często piorę no i cały czas wilgotno w środku i jak zamknę to śmierdzi :(
A w pokoju z kolei wciska wszystko w drukarkę!!! wczoraj swoje magnesiki tak w nią powsuwał że wyjąć nie można było...całe szczęście że widziałam jak to robił - nie krępował się wcale ;)

Pati, to niezłego tempa Noemi dostała :-D W tak krótkim czasie tyle "niespodzianek" :-D
Wojciaszek zdolny chłopak!
A Julek, Matek i Karolek to małe chomiki :-D
Marcinek na szczęście jakoś nie wpadł jeszcze na pomysł zabawy w chowanego... Chyba że to ja mu coś chowam, a on szuka :-D Ale gdyby mu się zamarzyło wrzucić coś do pralki, to u nas nie pomogłoby zamknięcie drzwiczek, bo to nie jest dla niego problem... Mały skubaniec potrafi otworzyć wszelkie zamknięcia - począwszy od różnego rodzaju drzwi i drzwiczek, na klapce z tyłu pilota skończywszy....:-)

No pomysly to te szkraby maja naprawde niezle:-D

Noemi od jakis trzech tyg. bawi sie szminkami ochronnymi...Uwielbia zciagac nakladke i zakladac spowrotem-moze tak nawet pol godziny...Oczywiscie idzie jej to coraz sprawniej...No i nigdy nie zapomni przy okazji wydlubac troche szminki paluchiem;-):-D
Lubi tez sciagac nakretki z mazakow i tak jak ze szminka naklada nasadke spowrotem:-) A wczoraj to diablica wygryzla cala czesc ktora sie pisze i z nielonego mazaka zostal doslownie bialy...Wszystko wycycala:szok::baffled::shocked2::sorry2::laugh2:

Fajne pomysły mają te nasze dzieciaczki :-)

Martusię od wczoraj można zaliczyć do dzieci chodzących :-) przeszła w żłobku przez całą salę, a potem w domu kilka razy jej się zdarzyło przejść spory kawałek :-) fajny taki chodzący maluszek :-)
Martuś też się lubi bawić szminkami- i też wydłubuje ze środka :-)
I ostatnio nauczyła się pokazywać jak kocha mamę/tatę- słodkie!

Martusiu brawo!!! Naprawdę dzielna :)
A ja cały czas spoglądam z podziwem na mojego tuptusia - i za każdym razem jeszcze jestem w szoku jak sobie tak po mieszkaniu łazi :) przyspieszenia nabiera i zakręty cwiczy i coraz mniej raczkuje :)
A i jeszcze z nowości - jak chodzi to lubi coś sobie nosić - a nowe jest to że zaczął wołać jak coś weźmie "mam, mam" i się cieszy :):):)

reklama
Wielkie brawa dla Martusi!:-)

Noemi
, zawsze mówiłam, ze z Ciebie prawdziwa kobitka. Pati, ona po prostu sprawdza, która pomadka jest najlepsza.:-)

Asiu, mały włamywacz Ci rośnie.;-)

Do góry