reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj maluchow..Zabawy i zabawki

Ell ale mądra dziewczynka z tej Twojej córuni!:szok::-DJa jestem w szoku normalnie i Ci zazdroszczę bo Mati to na nocnik nie myśli narazie nawet usiąśc:tak:

reklama
dziewczyny Otylka też wcześniej nie chciała siadać, dziadzio posadził i się udało:tak: może niech u was też spróbuje ktoś z rodziny, bo wiecie maluchy zawsze na przekór rodzicom:tak: a i tato ma dla nas zamówić u stolarza taką podstawkę, na którą będzie można dawać zabawki. Bo póki co dajemy małej telefonik na krzesełko, i obok słonika z fisher prica i siedzi gdzecznie bawiac się. Zreszta nasza mała w ogole nie chciala wcześniej siedziec nigdzie, a na nocniku i 30 minut potrafi:szok: Chwila oddechu dla nas.

Polecamy też właśnie slonika o którym wspomniała, super zabawka naprawde.
FISHER PRICE SŁONIK Z KLOCKAMI NOWE (200531861) - Aukcje internetowe Allegro
Malutka bardzo lubi się nim bawić.

Ja też jestem pod wrażeniem inteligencji Otylki :-) Marcinek potrafi dać znać, kiedy chce kupkę, ale o siusiu nie ma mowy... na nocnik robi tylko przy okazji :-D Poza tym tyle pije, że znowu wzrosło zużycie pieluch...
I u nas też zabawki urozmaicają "posiedzenia":-D Tylko że my mamy żyrafę - zabawa polega na tym samym, nawet są identyczne klocki do niej.

Baśka, to ja już wiem, czemu Marcinek nie potrafi zrobić kontrolowanego klapnięcia na pupę ;-) Bo on nie chodzi, tylko cały czas BIEGA...

U nas też picie idzie w zwiększonych ilościach a co za tym idzie- pieluchy. Ja zaczekam aż on sam się przekona do nocnika a zresztą jak będzie już takie prawdziwe lato to zacznę go puszczac bez pieluchy i też szybko załapie- tak miałam z córką że na nocnik nie chciała póki nie zaczęłam ściągac jej pieluchy i wtedy odrazu zaskoczyła:tak:Zabawek wolę nie dawac bo on się szybko nudzi i musiałabym cały pokój mu przynieśc a jak zacznie kojarzyc nocnik z zabawą to też źle będzie. No ale mamy jeszcze czas- w końcu nie wszystko się ma odrazu nie:tak:

Otylka, wooooow! ale madra z Ciebie dziewczyna!!! Szok, jestem pod wrazeniem..... Ale to na pewno po Mamusi :-D:-D:-D

Asia, u nas jest tak samo - o kupalu potrafi dac znac i nawet poczeka, az sie go posadzi na nocnik, o sikaniu jeszcze nie mowi... tez tylko przy okazji sie zdarza....

Mateusz dziś zrobił siku ale na ubikację- może zamiast nocnika to nasadkę na ubikację:baffled::tak:

Ania, Ty sie nie zastanawiaj, tylko kupuj nasadke! U mojej Mamy nie ma nocnika, a jest wlasnie taka nakladka (ze wzgledu na moja 3-letnia siostrzeniczke) - baaaardzo sie Matiskowi podobalo robienie kupala na wysokosci :-D

Wow!!! Otylka to nasz mały geniusz :) ale fajnie :) gratulujemy
U nas Karol tez daje znać że chce kupę, tylko że ta kupa 3 sek póxniej już jest...i tak ze 2-3 razy dziennie bardzo często, ma przemianę materii nasze dziecko...

A - i koniecznie chcialabym zobaczyc biegusia Marcinka w akcji i całą resztę biegusiów też!!! coś się mamusie ociągają!!! oczywiście nie wszystkie - ale kto, to wiemy więc nie będe tutaj wymieniać ;) my tez uwiecznimy kroczki jak będzie ich tyle zebym zdążyła kamerę uruchomić :):):)

reklama
Ell, jestem w szoku!:szok: REWELACJA! Nie sądziłam, że roczne dziecko może potrafić siusiać n nocnik w sposób zaplanowany. Mój brat nie używał pieluch jak miał 15 miesięcy i ogólnie to było uważane, że bardzo wcześnie.
Oby wszystkie dzieciaczki tak chętnie się przesiadały na nocnik. I niech nikt nie wmawia, że dziecko może informować o swoich potrzebach jak skończy 18 miesięcy, bo widać, to nie jest prawda. :-) BRAWO OTYLKO!

Do góry