reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj maluchow..Zabawy i zabawki

reklama
Heatherek, skąd ja to znam to nienadążanie z ładowaniem jedzonka! :-D
Brawo dla Matisia za próby samodzielnego stawania.
Wojciaszkowi też się kilka razy zdarzyło, że zapomniał się przytrzymać. Wtedy stoi, stoi, chwieje się i bum na pupę.

Wojciaszkowi też się kilka razy zdarzyło, że zapomniał się przytrzymać. Wtedy stoi, stoi, chwieje się i bum na pupę.

Mamoocik, tak samo tak samo tralalala :-D Mam z tego mojego niezly ubaw :-D :-D :-D

Aaaaaa, i zapomnialam Wam powiedziec, ze mamy nowa swietna zabawke..... Pudlo od zajaczkowego prezentu od babci........ Zabawka, owszem, niczego sobie, ale PUDLO!! :-D Mateusz przysiada na kolankach, pudlo przed nim - i tak pchaaaaamy po calym mieszkaniu!!! :-D :-D :-D Ile przy tym smiechu i gulgotania!!!! :-D :-D

alez mnie rozbawiłyście : węgielek, "no no paluszkiem" super!!!!!!!!!

mój juniorek to nadal chyba najspokojniejsze dziecko:-) nie wiem czy się martwić czy cieszyć
Ostatnio namiętnie trenuje chodzenie i niestety ale ciągle wyciąga rączki do góry aby z nim chodzić... już nawet na spacerku wędruje koło wózka :-) ale tak ogólnie to jest ok. raczej reaguje na nie wolno lekkim skrzywieniem buzki w kierunku" zaraz się rozpłaczę" i robi takie maślane oczy jak kotek w "Shreku" macha tymi rzęsami mam wrażenie że robi" może jednak?"
ostatnio namietnie je gazety i wszelkiego rodzaju kartki i gryzie mnie w nos ( choiaż robi to na hasło " daj buzi").
kupiliśmy taki "pchacz " do chodzenia ale jeszcze nie przyszedł pocztą więc jak tylko go dostaniemy to zamieszczę foto

Heatehrku, kartonowy pchasz - to dopiero coś.

Wojtek mi ostatnio przeprogramowuje pralkę w czasie prania... bo to pokrętło jest taaaaki faaajne...:-)

Kuba też uwielbia kartony, a najlepiej jak są pooblepiane taką pyszną odłażącą taśmą klejącą. No i jego ulubione hobby to ukręcanie kulek z kłaków i wkładanie do buzi. Z tego powodu pożegnaliśmy piękne nowe flokati, została jeszcze narzuta. Dywan też zdjęty bo tam można ukręcić piękną kulkę ze starych kłaków. i potem robi takie coś jak kocur w szreku i tylko brakuje żeby powidział "kłaczek"
A raz wsadziłam Kube do kojca i robie w kuchni śniadanie.... a tam cisza jak makiem zasiał. Najpier podglądam go w lustrze bawi się grzecznie na siedząco. za chwile to samo. Podchodze bliżej a tam obok kojca oskubana z liści nieszczęsna jukka. bohaterka wcześniejszych zamachów Kubusia. A w kojcu poszarpane liscie. Coś mnie tchnęło i wkładam paluch do buzi, a tam normalnie dzungla tyle sobie tego napakował do paszczydła.

Matisku Wojciaszku gratulacje w końcu stanie to nie byle co.

A u nas od wczoraj samodzielne kroczki, ale to wedle uznania i tak żeby tatuś nie widział. A śmiechu przy tym co niemiara

Sumka, "dzungla w paszczydle" z jednej strony mnie przerazila, z drugiej - prawie sie posikalam ze smiechu :-D :-D :-D
A przerazila, bo u mnie na podlodze stoi (m.in. oczywiscie) wieeeeelka kuszaca difenbachia...... ciut trujaca...... :baffled:

Oj Heatherku nie dosć że trująca, to np moją koleżanke sam dotyk uczulał. Pozbywaj się jej natychmiast na wyższe poziony:-)

heh moja difenbachia wywędrowała na niedostepny paratpet i torskze się jej tam uwiędło!!!
Ja jestemw szoku - karolek to chyba największy mądraliński na czerwcówkach. Co tam chodzienie on umie pokazywać!!!!!! Jestem w tak cieżkim szoku ze aż nie wiem co powiedzieć. Moja to jest taka niekumata przy Karolku że lepiej nie pisac.... Zresztą opisałam na filmikach w zastrzeżonym wątku
A tak w ogóle to GRATULACJE dla wszystkich dzieciaków a w szczególe Wojtkowi i Mateuszkowi za smodzielne stanie!!! Do CHODZENIA JEDEN KROK!!!!!

reklama
No pięknie, pięknie chłopaki!!!:-) :-) :-)
Sumka, jakby Kubiszon powiedział "kłaczek", to z pewnością bym nie wytrzymała i do Was przyjechała wyściskać tego komika małego:-D Choć dla nas to śmieszne, to Ty na pewno nie raz najesz się przez niego strachu...

Do góry