reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj maluchow..Zabawy i zabawki

hhihi niezłe te wsze maluchy.
Co do ubierania to ja teraz Marysi zakłądam tylko chustkę na głowę i widze jak się na mnie babcie patrza. A maż mnie dzis zbeształ zę dziecko jest bez rajtek pod spodniami - kurde przecież 16 stopnibyło!!! Co z tego ze kwiecieńI Wazne ze ciepło. W nocy w pokoju też ma zimno - jakieś 19 stopni

reklama
Ale nowości!!! Gratulacje dzielne maluszki!:-)

Wojciaszek ostatnio wędruje zawzięcie przy meblach. Zamienia też coraz częściej pełzanie na klasyczne raczkowanie.
Co do ubierania, to też uważam, że nie należy maluchów przegrzewać. Ostatnio Wojtek jest na spacerach ubrany w bodziaka i sweterek. Od urodzenia zawsze był cieplutki i nie marzł. A czapkę - lekką oczywiście - zakładam wtedy gdy wieje wiatr. Albo kaptur.
A w domu jeśli jest słońce i się nagrzeje, to lata bez skarpetek, bo ma ciepłe stópki.

no niestey ale Daniel nalezy do tych którym wiecznie marzną stópki i rączki.. niby ciepło w domu ale jak pełza po podłodze to zaraz jest cały zimny... staram się go ubierać tak w sam raz ale ciągle pomyka w rajtuzkach po mieskaniu ... na zimnych kafelkach i tak zaraz kicha i leci mu z noska.. więc muszę uważać

a co do nowości to robi na zawołanie kosi kosi :-)

Brawo dla Danielka za kosi-kosi:-D

U nas od kilku dni jest tak ze jak Ptycha czegos nie chce to kreci stanowczo i przeczaco glowa:-D Bekowo to wyglada:-D

A Lolek zawzięcie powtarza "nie nie nie"
No i tez niestety z tych co ciągle zimne rączki i nóżki, i nie wiem czy przez te zimne wiatry (bo u nas było niby ładnie ciepło ale wiatr bardzo mocny i chłodny) nie nabawił się kataru :( z nosa mu się leje

Baska u nas na katarek zapisal nam lekarz krople Otriven...Ale kazal tylko wieczorem stosowac bo sa dosc mocne...Niuni szybko po nich przeszlo co i Lolkowi zycze...:tak:

dziewczyny a ja miałam przyjemność poznac dzisiaj dziecko, ktore kończy za 16 dni rok, a mówi pełnymi zdaniami, przeżyłam lekki szok:baffled: i to nie takimi byle jakimi, tylko złożonymi i bardzo wyrażnie, nie wspoimnając o tym, że pieknie chodziło jakby to było normalka, jeszcze teraz jestem w szoku.

Ell chcesz nas wpedzic w depresje :-p My tu nawet nie mamy co sie chwalic przy takim zdolnym dziecku naszymi koslawymi "mama" i "tata" :-p :-p :-p

reklama
Wow! Ell wcale sie nie dziwie, ze jestes w szoku sama tez bym byla. To musi byc dosc niesamowity widok takie ponadprzecietnie uzdolniony maluch:-) Z jednej strony super fajnie a z drugiej jak sie pomysli o takim tempie rozwoju to az ciarki przechodza...

A my co do mowy to sie wogole nie mamy czym chwalic bo ani mama ani tata ani nawet nic zblizonego do jakiegos slowa;-) Jedynie slawetne eeeeeehhh (no i taki rozne inne dzwieki) przy wskazywaniu na cos paluchem. Zrozumiec z tego cokolwiek jest ciezko;-):-)
No ale fakt, ze obecnie dosc intensywnie rozwijamy sie ruchowo i nadrabiamy zaleglosci w tym zakresie(czytaj. wszedzie nas pelno i zawsze tam gdzie nie trzeba;-)).

Do góry