reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj maluchow..Zabawy i zabawki

U nas nie bylo problemu w sumie z dogadaniem bo gosci za wiele nie bedzie....Jeden prezent juz nawet dostala:-) Wujek chrzesny zainwestowal 500 euro w jakies japonskie akcje....i bedzie tam co jakis cos wplacal np.na urodziny, swieta itd...A pieniazki beda sobie do odpowiedniego czasu "pracowaly"...

Od reszty(oprocz pamiatkowego lancuszka) zazyczylismy sobie kase bo wiadomo ze my jako rodzice wiemy najlepiej co dziecku kupic...Np. kupie jakis super wypasiony fotelik na rower bo mam zamiar jak sie ociepli z mloda zapakowac rower i wyskoczyc do parku na maly piknik...A wozkiem to zawsze wszedzie dlugo...No i dla zdrowia i figury dobrze....Nie pozaluje tez na ta zabawke edukacyjna nawet jak 100 euro bedzie kosztowala....(ta co ostatnio Irmaa wklejala) a reszte (jak cos zostanie heheh) schowamy i w miare potrzeb wydamy na cos przyzwoitego....Napewno zaloze tez mlodej album z chrzcin gdzie bedzie oprocz masy zdjec suszone kwiaty,pamiatki i zyczenia:-)

Kajka a z tym smoczkiem to wrecz cudowny pomysl...Bylabym wdzieczna za fotke tego cuda....Tak sobie mysle ze moglabym sprezentowac takie cos malej na roczek...Niech tez ma cos od mamusi...:-)
No i jesli orietujesz sie gdziecos takiego mozna dostac i za jaka kase to juz wogole exstra by bylo:-)

reklama
PATI-MAXIKA CHRZCILISMY W POLSCE JAK MIAL 2 MIESIACE,A POMYSL NA SMOCZAK I LYZECZKE TO ZASUGEROWALA NAM BABKA ZE SKLEPU Z DEWOCJONALIAMI-TO TAKI SKLEP Z ARTYKULAMI KOSCIELNYMI,I Z PAMIATKAMI NA SLUBY ITP.CHRZESTNA KUPILA TO AKURAT W KOSZALINIE BO Z TAMTAD POCHODZE,ALE MYSLE ZA W SZCZECNIE BEZ PROBLEMU ZNAJDZIERSZ TAKI SKLEP.
ZDJECIE WKLEJE,ALE MUSZE POPROSIC MEZA ABY JE ZROBIL I PRZESSLAL MI,BO WSZYSTKO ZOSTALO W UK,A JA JESTEM TERAZ W POLSCE U MAMCI.
JAK TYLKO TO ZALATWIE TO PRZESLE CI JAK NAJSZYBCIEJ.

Pati ta zabawka kosztuje 95 złotych polskich:-) i jest z katalogu quelle wiec chyba nie warto za nia płacić 100 euro:-) własnie zamawiam wiec moge zamowic dwa:-)

Dzieki Kajka-Nie rob sobie ani mezowi problemu...Damy rade jak co bez fotki....

Syla-Wiesz co my tu tez Quelle przeciez mamy to moze zobacze u nas...Bo z paczka to by drugie tyle kosztowalo ...Kurcze ze te przesylki takie drogie musza byc...Zaraz wejde na ich strone i sobie cos upatrze...
Ale wielkie dzieki za propozycje....Zabawka jest naprawde swietna...Pamietam ze jak jeszcze w cizy bylam to na nia patrzylam i mowilam ze to kupimy dla mlodej...A jak zobaczylismy na cene-heheh to pomyslelismy-chrzesni niech kupia-hahahaha:-D

moze na lato cos takiego kupie na dzialke do tesciow....

quelle.de

wrazie nie przekerunkuje to oto obrazek

48477b044ff9cb42.jpg

Patrycja, ja takie pamiątkowe smoczki i łyżeczki widziałam u jubilera:tak:
Sylwia, napisz koniecznie czy zabawka spodobała się Wojtusiowi!

reklama
Widzisz Kasia jaks ie w domu siedzi to sie nic nie wie:-)

A jesli tak juz o zabawach watek to ostatnio mloda dostaje swira jak zalacze odkurzacz...I krzyczy tak dlugo az go w koncu wylacze...Nie wiem czy chce sprawdzis kto glosniej-ale bankow pociesznie to wyglada....:-D w dodatku taki piskliwy ten krzyk...

Czym mnie bardzo zaskoczyla to to ze jak np.wydam odglos podobny do tego ktory jest w zabawce grajacej to zaraz leci do tej zabawki albo rozglada sie i patrzy w jej kierunku:-)

A teraz np. siedzimy sobie w kuchni ,ja pisze a mloda zajada sie gabkami zapasowymi z szuflady...:szok:Je je jak kanapke:baffled:
A jeszcze 3 min temu zdjela mi kapcia i calowala w nozke:-) Kochane dziecko:-D

A w lazience upatrzyla sobie ostatnio kosz na pranie i notorycznie z niego wyrzuca pranie...Zreszta uwielbia wyciagac tez pranie z pralki...Zazwyczej jest tak jak nawrzucam prania zeby wyprac to jeszcze przejde sie po mieszkaniu bo moze cos sie jeszcze znajdzie a jakw racam do lazienki od nowa wszystko pakowac bo mloda juz zdazyla wszystko powyciagac:-)

Ale radzimy sobie:sick::laugh2::laugh2::laugh2:

Do góry