reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj maluchow..Zabawy i zabawki

no i gratulacje dla Danielka.:-) Fuksik jeszcze troszkę i będziesz marzyć by iść się samotnie wysikać, bo wszędzie za tobą mały pędrak przydrepcze:-p

reklama
aaaa ... dziewczyny a czym się teraz bawią wasze dzieciaczki, bo chciałabym Izie coś nowego kupić a tyle różności jest wszędzie i nie chcę wydać kasy na coś co będzie leżało w kącie.
np znalazłam coś takiego:
Grająca kula do raczkowania - SIMBA (173753424) - Aukcje internetowe Allegro

zastanawiam się też nad tym
Fisher Price. Garnuszek na klocuszek. GWARANCJA!!! (175294288) - Aukcje internetowe Allegro
nie wiem co lepsze

a może coś jeszcze innego??
podobały mi się Sylwia wasze klocki jakiej to firmy, bo wyglądały na bardzo duże.:tak::-)

Irmaa-mojej to musze kupic nowke pewex szczote do kibla to bedzie najszczesliwsza...Obecnie ma full zabawek ale nic ja nie interesuje dluzej jak 5 min...Wiec tylko szkoda kasy...Dostala ostatnio super baczka,pianinko i taki sprzecior grajacy z ulicy sezamkowej-ale jak mowie wszystko na 5 min ewentualnie na 10 jak mama tez sie bawi...Z wszystkiego stawiam na klocki i tez malej kupie teraz w sobote jak bede w szczecinie co bedzie miala wiecej gratow i co poobgryzac...A i tak juz calkiem serio to takie klocki starcza na dluzej....

Pari gwarantuję ci że jak kupisz małej nówkę sztukę tej szczotki do wc to już nie będzie mieć takiego uroku jak ta domowa.:-)
A ja zauważyłam, że Kuba najlepiej bawi się wszystkim co nie jest zabawką. Więc cała kasa która poszła na zaspokojenie mamusinej próżności poszła w ....., bo i tak najlepsze są folijki, papierki, pokrywki, szczotki itd A zabawki tylko walają się po mieszkaniu. I dogodź tu dziecku :-D

To prawda:)) A najbardziej interesują je te rzeczy których im nie wolno np kubek porcelanowy z kawą mamy w środku oczywiście:-), kubeł pełny czarnej wody po myciu podłogi:-), albo ostatnio lizanie baterii w telefonie komórkowym taty!!!!!! Ach ci nasi mali odkrywcy:-D Trzeba mieć oczy dookoła d....:))))))))) Milcia zaczęła raczkowac!!!!!! Nareszcie kręgosłupy nam odpoczną bo do tej pory tylko chodzić i chodzić za rączki oczywiście:))) Raczkuje na swój sposób, pomaga sobie drugą nogą tak jakby w każdej chwili miała wstać i biegać...

U nas dokladnie tak samo. Zabawki nie wzbudzają żadnych emocji...
Natomiast kabel od lampy, wtyczka od żelazka, nie wspominając o świecących sprzetach typu laptop czy komóra...
Mam wrażenie że tylko to co niedozwolone jest fajne! Mamy duzy wełniany dywan w salonie, ciepluteńki, do raczkowania super. Gdzie tam, najfajniejsza jest podłoga, najlepiej w kuchni bo tam mamy zimny gres....
Także my juz przestaliśmy kupować zabawki....:-D

U nas też zabawki nie wzbudzają entuzjazmu. Ulubionymi - jesli można tak napisać - są: autka, bo mają kółka, którymi można kręcić, cymbałki u mojej kuzynki, bo mają pałeczkę ze sznureczkiem, które można mamlać w buzi i ostatnia nowość, to IKEA | home | IKEA dla dzieci | Serie do pokojów dla dzieci | Serie zabawek | Seria MULA | MULA Kolejka - bo też są elementy którymi można kręcić ;-)

Garnuszek na klocuszek mamy pożyczony - na szczęście! - bo Miki w ogóle się niem nie interesuje:no: Klocki Fisher'a już bardziej, ale żeby coś robiły, np. coś tam stukało.
Normalnie nie dogodzi!

Martusię też ciągnie do kabelków i innych rzeczy, które niekoniecznie są dla niej przeznaczone :-) ale zabawkami nie gardzi, sama podchodzi do kosza z zabawkami i grzebie w nim szukając czegoś ciekawego, a jak sama sobie zabawkę wybiera, to zwykle długo się nią bawi.
No i Żabka moja mała w poniedziałek nauczyła się wstawać- na razie tylko w łóżeczku się udaje, albo jak się uwiesi na mnie czy na Sylwku, i tak trochę niezdarnie to robi :-D ale za to słodko :-)

reklama
Do góry