reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj maluchow..Zabawy i zabawki

u nas nie dokońca to wygląda jak plamki z mleka ale tak jakoś dziwnie nie wiem bo nie mam porównania nie ma w pobliżu nas takich małych dzieci

reklama
ja też myślałam że Danielek ma pleśniawki, smarowałam na polecenie położnej która obejrzała bużkę Aphtinem ok 2 tygodni i nic się nie zmieniło ani na plus ani na minus. Poszłam do lekarza i okazało się że nie są to pleśniawki tylko albo kaszaczki albo perły "kogoś tam" ( nie pamiętam nazwiska- ale gdzieś już o tym pisałam ) i to się powinno wchłonąć. Jedną rzecz tylko mi lekarka ważną powiedziała że pleśniawki przy potarciu np gazikiem powinny lekko schodzić tzn "ścierać się". dobrze sprawdzcie co to dokładnie jest abyście tak jak ja nie męczyły"pędzlowaniem " maluszków

wygląda to jak pleśniawka, jest to mała biała krostka na górnym dziąśle. Ma wielkość malutkiej główki od szpilki. Tak na prawdę przyrównałabym to do małego "syfka" jakie czasami wyskakują na buzi . Nie ściera się pod wpływem pocierania.

no to u mnie chyba jeszcze coś innego bo opisałabym to raczej jak przezroczysta sztuczna szczeka, tak jakby całe podniebienie było polakierowane białym półprzezroczystym lakierem

kupiliśmy dziś nową zabawkę ale nas oszukali w sklepie
wybraliśmy taką myszke fisher price i zapytałam czy grajaca i powiedziała że tak a okazało sie ze grzechoczaca tylko jak już kupiłam to musi być zresztą Oliwka i tak zainteresowana że coś nowego ale gdybym wiedziała ze nie gra to kupiłabym coś tańszego

Ja się chciałam pochwalić, że moja Oliwka od trzech dni głośno gada, tzn. nie gaworzy jak wcześniej tylko coś tam kombinuje i z wielkim przejęcim i ze śmiesznymi minami stara mi się coś opowiadać hihihi :laugh:

Super Agatko ale ta twoja niunia to już stara dupcia:)))) Moja wczoraj jak sobie "gadałyśmy" to jak nagle krzyknęła to prawie mi ucho pękło tyle decybeli dała ;D :D Ale też gada coraz więcej ale tylko jak do niej się gada bo sama do siebie to rzadko:))

I MOJA PODOBNIE..A JAK DO NIEJ POWTARZAM PO KILKA RAZYU TO NAWET COS PODOBNEGO JEJ WYCHODZI..JAKIES AAAA ..I TAKZE POTRAFI TAAAK GłOSNO, ZE AZ CIARKI PRZECHODZA:)
IOSTATNIO DENERWUJE SIE, JAK JA KłADZIEMY ..A ONA CHCE SIADAć:)- I TAK W PIONIE MUSIMY JA TRZYMAC..A WIEM, E JESZCZE ZA MłODA..I OSZCZEDZAMY JA..TO BECZY:/

reklama
moja też głośno krzyczy ale za to wydaje mi sie że już nie podnosi główki tak jak kiedyś ,potrafiła już sie podnieść na przedramionach a ostatnio jak położe ją na brzuszku to tylko leży ewentualnie przełoży główkę na drugą strone ale się nie rozgląda
czy nie powinnam sie niepokoić

Do góry