reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj maluchow..Zabawy i zabawki

reklama
No, no gratulujemy postepow i wszelkich nowych umiejetnosci!:-)

Co do halasowania czyli zrzucania, szurania zabawkami, krzeslem i czym sie da po podlodze lub walenia w podloge to cos w tym jest bo Julka tez to najwyrazniej bawi.Bawi go tez wspomniane wyzej zrzucanie wszystkiego ze stolu i patrzenie gdzie wyladowalo:tak: :tak: :tak:
A ponadto poznawanie wszelkich katow i zakamarkow nowego mieszkanka no i oczywiscie inspekcja wszelkich kabli i kontaktow - czyli to czego naturalnie nie wolno:tak: Az glos siada od ciaglego powtarzania nie, nie wolno...

Kasia De nie wiem czemu ale dzis mi sie snilo, ze sie spotkalysmy (bo okazalo sie ze nasza nianka jest wasza nianka:confused: ) i ze Miki mowil pelnymi zdaniami i w dodatku po flamandzku:szok: :confused:

Kasia De nie wiem czemu ale dzis mi sie snilo, ze sie spotkalysmy (bo okazalo sie ze nasza nianka jest wasza nianka:confused: ) i ze Miki mowil pelnymi zdaniami i w dodatku po flamandzku:szok: :confused:

Cicha, ale mnie rozbawiłaś! Dzięki!!!:laugh2: :laugh2: :laugh2: A tak nawiasem mówiąc bardzo chętnie spotkałabym się ;-)

hehe
Ale to postępów - widze ze Kuba, Noemi, Karolek i Marysia juz zostali dogonieni!!!!

A nas w sumie nic nowego . Marysia raczkuje z prędkoscia światła. Nauczyła się sama klęczec tzn sama się ustawia do klęku i klęczy - starsznie śmiesznie to wygląda. Kucac też umie - ale sie trzyma jedną ręką. Coraz częsćiej sie puszcza - ale musi być w butach - potrafi stac pare sekund bez podparcia zadnego - ale też musi być w butach. Chodzi trzymana za dwie łapki ale raczej szybko nie będzie chodzić bo widze ze się rozpamietała w raczkowaniu namietnie :-D
Natomiast zupełnie przestała gaworzyć - tylko "bu" jej zostało z całego bogatego repertuału.
Na nocnik jej nie sadzam na razie, kosi kosi uczę ale na razie na wszystko odpowada pa pa i to dwoma łapkami. Widze że intelekualnie jest daleko za waszymi dzieciakami ale faktycznie to jest pewnie tak ze jedne dzieci najpierw sie rozwijają fizycznie inne intelektualnie a potem to sie wyrównuje.

Gluszek, jak mozesz pisac, ze Marysia intelektualnie w tyle?!?! Po prostu wszystko jest oki, wiec po co ma sie odzywac?? :-D :-D :-D Jak czegos bedzie jej brakowac, albo cos bedzie nie tak - to sie wtedy odezwie i mamusi szanownej nawrzuca :-D :-D :-D

Jak juz wspominalam Noemi spi ostatnio na materacu...I dzis z rana krolewna po przebudzeniu postanowila nie "wolac" rodzicow by do niej przyszli tylko sama postanowila przyraczkowac do nas...Takiego poranku jeszcze nie mialam zeby moja malpka sama przywedrowala i lapala mnie za nogi zebym sie obudzila...Ahhh jakie to bylo cudowne:-D:-D:-D

po falmandzku..dobre Cicha- ja od razu wyobraziłam sobie takiego 8-mio miesiecznego szkraba mówiącego po flamandzku- to dopiero postęp!:)

co do pobudek...moja podobnie jak Noemi- ..z tym, ze nie za nogi łapie..tylko robi- pac pac- po twarzy..-niezła pobudka...:)..a jak udaję-nie reaguję- to mnie szczypie!- złosnica jedna!:)

Głuszek - "intelektualnie w tyle?" co ty opowiadasz? :szok:

Noemi jak zwykle mnie zadziwia - my ciągle lezymy chcociaz niechętnie bo najlepiej jest teraz siedzieć.. a samamu jeszcze nie bardzo potrafię to tylko krzyczy aby go sadzać ... ale kocham tego małego krzykacza :-)

reklama
dziewczyny a zabezpieczałyście jakoś mieszkanie przed wędrującymi szkrabami? tzn.szuflady, kanty itp.

Do góry