reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj maluchow..Zabawy i zabawki

reklama
Kakaw- gratulacje dla Sandruni, oby tak dalej:tak:
Baśka - Karolek jest niesamowity, ani się obejrzysz jak zacznie się sam rozbierać;-)
Fuksik - a jak się bawicie w a kuku? bo Iza uwielbia jak np tatuś ją trzyma na rączkach a ja chowam się za drzwiami i robię a kuku, wtedy jest rechot na całego, :-p:-)
wszstkie wersje a kuku są akceptowane.. chowanie się za ręce, kocyk itp... wystarczy minimalnie się schować i wystarczy

A te spadające zabawki to najlepiej lecą z wysokiego krzesełka :) bo mama zawsze daje coś do zabawy jak jedzonko robi...i zaraz jeszcze jest nerw że szelki i nie można tej zabawki dosięgnąć tylko popatrzeć z góry :)

Mikołaj ma 2 duże wywrotki i wiecie jak się nimi bawi? Odwraca samochody do góry kołami i kręci sobie kółka :laugh2: :laugh2: :laugh2: Z resztą bardzo teraz lubi wszystkie kręcące się elementy:tak: :-)

Dawno mnie nie bylo...a tutaj takie lobuzerskie wystepki naszych maluchow...
Mati tez lubu upuszczac zabawki z krzeselka wysokiego i caly czas kombinuje jakby sie wypiac z 'wiezienia'...a dzisiaj przelozy sobie reke przez pasy...az zbladlam, na chwile w krzeselku nie mozna zostawic samego...

Siedzi juz pieknie i tak fajnie sie bawi sam, wkalda i wyjmuje sobie klocuszki z garnuszka...
A jedna grzechotke wklada do buzi a raczka kreci koleczka zaweiszone na drugim koncu....tez z tych co lubia krecic...
Na razie sam sie nie podciaga do sadania ale juz niedlugo, jak mnie lapie za rece to prawie sam sie podciaga, niewiele mu juz brakuje...

Iza też uwielbia wyrzucać zabawki i czekać aż jej je podam, walić w stół czym się da najlepiej żeby było głośno:-) u misia nie potrafi pokazać gdzie jest np.ucho, ale za to bezbłędnie wie gdzie jest metka. No i na ścianie ma przyczepione postacie z kubusia puchatka , jak się spytam gdzie jest kubuś albo zacznę śpiewać kubusiową piosenkę to odrazu się tam patrzy.:-) ale ostatnio ulubionym zajęciem Izy jest gapienie się przez okno, stoi na parapecie, kurczowo trzyma się klamki i się gapi (oczywiście ja też ją przytrzymuję żeby nie fikneła):-)
a zabawek najbardziej lubi pilota, mój tel.komórkowy, garnki, pokrywki itp.;-):laugh2:

ach i tylko raz pokazałam małej małpce jak się gasi światło w łazience, teraz jak jest blisko kontaktu to musi sobie pstryknąć:-D

A Wojciaszek lubi zamykać lodówkę :-D. Jak podchodzę z nim na rękach do lodówki i ją otwieram, to on od razu wyciąga rączkę i popycha drzwi, żeby się zamknęły.:-):-):-)

reklama
Sumka, miałaś rację:baffled: Nie minął tydzień a Miki nieźle już zapyla na raczkach. Oczywiście najfajniejsze są kable, gniazdka i wszystko co zakazane. Poza tym łazi już po całym mieszkaniu - przepraszam, nie był w łazience i ubikacji:eek: Poza tym przebieranie pieluchy, to walka. Co chwilę spyla z gołym tyłkiem z podkładu...
A tak sie doczekac nie mogłam:laugh2: :laugh2: :laugh2:

Do góry