reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj maluchow..Zabawy i zabawki

Rany - 3 dni mnie nie było a tu takie rewelacje!!! - gratulujemy wszystkim nowych umiejętności !!! :)
U nas jakościowo nic nowego ale za to przyrost ilościowy :) tzn staje ciągle i wszędzie i przy wszystkim (najgorsze że i w wannie-ciężko go umyć) i z raczkowaniem też coraz bardziej rozbujany nasz Karolek...no i niestety ze wstydzeniem się jak kogoś nie poznaje też. Była szwagierka i teściowa na weekend to musiał się mocno napatrzeć i przyzwyczaić żeby się dać wziąć, bo na początku jęk i do mamy leci i jęczy i wspina się po nogawce (a wczoraj mama w spódniczce więc po rajstopach - trudniej było :) ), zresztą u innych na rękach co i rusz też musi się rozejrzeć za mamą zeby nie zginęła z zasięgu wzroku...no i najlepiej żeby wzięła na ręce - strasznie uciążliwe się to robi i chyba zaczynam rozumieć co oznacza nazwa "lęk 9ego miesiąca" (ewentualnie może być tata albo moja mama ale i tak najlepiej żebym to była ja- a przecież to takie śmiałe i roześmiane do każdego dziecko było!!!)
Ale dziś zrobił fajny numer - szykowałam mu kąpiel, zaczęłam napuszczać wodę, Karol raczkuje spod kompa do taty, mija tatę - ja mówię że idzie do mnie choć tata wyciąga ręce, ja stoję w drzwiach..a on wymija też mnie i zasuwa do łazienki i do wanny!!! staje przed wanną i czeka :) normalnie szok - tak mu się spieszyło do kąpieli że przy rozbieraniu to aż się wyrywał do wanny :)
No i jeszcze zabawkami potrafi coraz dłużej i ambitniej się bawić, na topie są książeczki- dotyka palcem obrazków i coś opowiada-tak po babci głównie naśladuje :) a wczoraj dostał taką materiałową to namiętnie odsłaniał chmurke i ślimaka i gwiazdkę - sprawdzał co pod spodem i zasłaniał spowrotem :)

reklama
baśka super - karolek jest rewelacyjny

u nas od wczoraj na topie jest zabawa a "a kuku" ubaw po pachy ja się śmiej od ucha do ucha

BASIU-OD RAZU WIDAC CO NAJWAZNIEJSZE PRZED SPANIEM ;MYJU,MYJU,CYCUS I SLODKO SPAC,HA,HA,HA.MOJ MAXIK TEZ UWIELBIA KAPIEL JAK NIOSE WANIENKE TO TO Z PLACZU(bo spiacy jest)PRZECHODZ W EUFORIE,TAKA WODNA HIPNOZA,A JAK

Kakaw- gratulacje dla Sandruni, oby tak dalej:tak:
Baśka - Karolek jest niesamowity, ani się obejrzysz jak zacznie się sam rozbierać;-)
Fuksik - a jak się bawicie w a kuku? bo Iza uwielbia jak np tatuś ją trzyma na rączkach a ja chowam się za drzwiami i robię a kuku, wtedy jest rechot na całego, :-p:-)

Kakaw gratulacje nocnikowe.
Baśka nieźle was Karolek załatwił :-) .

U Kuby natomiast nastąpił zastój wszystkiego co ruchowe i zaczęło się na dobre gadanie. Biedaczysko nadrabia teraz to co wasze maluchy już gadały kiedy on zaczynał raczkować.

reklama
Do góry