reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozwój kwietniowych maluszków-Relacje z wizyt u lekarza.

reklama
ja się jakos boje tak ja puscic sama zeby siedziała bo się do przodu wygina i nie wiem czy to tak ma być na poczatku? jak ja potrzymuje to siedzi ładnie pełzania u nas nie ma bo w sumie mało na macie bo zaraz ryk jak sie obróci na brzuszek i czegos nie dostanie, u nas mama niestety nie ma śniło mi sie ze tak powiedziała hehe bardziej takie słowka na aaaa au agu i tak mi opowiada wczoraj ja tak słuchałam przytakiwałam a ona tak bez konca mi opowiadała az się popłakałam ze wzruszenia a ona widzac to taki smiech na całe gardło i tez łzy w oczach takiego śmiechu jeszcze u niej nie słyszałam az maz przybiegł z drugiego pokoju
piękne są takie chwile :tak:

my dziś na szczepieniu którego nie było... małej się upiekło :-)
nie ryzykowaliśmy bo M dopiero w poniedziałek skończył antybiotyk na baardzo ostrą grype, a mała dostała kataru przedwczoraj i przełożyliśmy...

waży troszkę ponad 7 kg.

My dzisiaj zaszczepieni. Pol roku przerwy teraz, ale ciagle się zastanawiam, czy nie zwagarować kolejnej szcepionki.... z wiadodmych wzgledów..,.

Waga 8340!!!!! grubas mały :)obw głowki 43cm, klatki 47. :)

Dostalismy skierowanie do alergologa. Będę wiedziała, co mu jest, od czego to uczulenie i czemu żadna masć nie pomaga...

Jutro ortopeda, wstyd sie przyznac, ze dopiero teraz, ale trudno...

anka Ksawery ma dokładnie takie wymiary jak Kuba ;-) w zeszłym tyg ważył 8250, to pewnie dziś waży coś jak Twój Ksawery ;-) i my też boimy się następnej szczepionki :-(

anka - kurcze nie wpadłam na to, żeby poprosić o skierowanie do alergologa:-D

margot - ja odpuszczam następną szczepionkę, muszę tylko jakiś papierek podpisać o odroczeniu w czasie. Jeśli kiedykolwiek się zdecyduję to raczej latem.

U nas szczepienia zakończone. W zeszłym tygodniu dostała obie dawki z 6 i 7 miesiąca. Tylko myślę o pneumokokach, bo już tydzień szpitala zaliczyłyśmy i już sama nie wiem.
Moja Michalina to wielka baba. Na szczepieniu wyszło, że waży 8440. Oj trzeba pomyśleć w przyszłości o jakiejś szkole tańca dla małej :-D Niech od małego ruchu się uczy.

mój maluszek ma prawie 8 kg i 73 cm, klatka i główka równo po 43,5 :-)
ehhh...jak pomyślę jaki był maleńki i drobny przy wypisie (ważył 2 580) to aż mi się wierzyć nie chce, że to ponadrabiał

reklama
My sie dzisiaj wazylismy.. 8.770g.
Siedziec nie siedzi sam. W krzeselku do karmienia chwile mu pozwalam sie bawic i to tyle.

Witamine D mam z pompka (juvit d). Wygodna w podawaniu. Ja podaje codziennie..Starszemu podawalam chyba do roku, a pozniej dostawal tran... i tak do dzisiaj zostalo.

Do góry