reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozwój kwietniowych maluszków-Relacje z wizyt u lekarza.

Mi mama też właśnie polecała cebion multi, ale dzieci mojej siostry starsze i warzyw/owoców nie lubią, a czy takie małe i wszystko jedzące jak mój szkrabik potrzebuje?? - zastanawiam się...

reklama
zozzolka- My mimo cebionu mamy podawać D dwie krople. Tylko mój Młody szybko rośnie i ogólnie jest duzy

pscółka
- Może jak je wszystko to nie ma takiej koniecznośći,chociaż nam zalecił dalsze podawanie ze względu na okres jesienno-zimowy. To daje:-pChociaż jak lekarz nic na ten temat nie mówi, nie zaleca podawania, to się zapytaj na wizycie. Wiesz co lekarz to inne zalecenia ;p Każdy ma swoje 'mądrości'

pscólka no właśnie o tym pisała. a jestem zdania że podając coś z zew upośledzamy organizm w produkcji i pozyskiwaniu witamin z pokarmu. Uważam że podawanie starszemu właśnie cebionu to był błąd...tak samo jak namiętne picie Actimela. Obniża na dłuższą metę zdolność obrony organizmu. bo po co tracić energię na produkcję czegoś co jest dostarczane z zew. Na suplementację diety przyjdzie jeszcze czas...tak uważam. Wy dziewczyny jak karmicie to łykajcie witaminy i na 100% jakaś ich część przecież przejdzie do mleka.

ja mam wbitą pieczatkę ze szpitala na pierwszej stronie co mam podawac i od 6mż jest omegamed i zapytałąm podawac a no mogę ale o lekarce pisłam juz kiedys hehehe
a cembion multi kupiłam bo tam c jest i po chorubsku chiałąbym troche dawac witaminek ale za chile wracamy znou do omegi w czasie choroby sam cembion podawała efekt był zawsze taki sam odruch wymiotny i wymioty i na szczescie nie musielismy długo podawac a cembion multi krzywi sie ale mieszam z sokami i jakos inaczej reaguje

U nas też tylko wit. d, jak były słoneczne dni to dawałam co 2 dzień a teraz staram się codziennie ale czasem mnie skleroza dopada:sorry2:
co do podawania dodatkowych witamin i min. to ja myślę tak jak Felidae...organizm musi się nauczyć samemu pozyskiwać witaminy i minerały. No chyba, że mamy infekcję to wtedy warto cebion właczyć.

reklama
Phelania spokojnie :-) na pewno jest dużo dzieciaczków co nie siedzą, przecież to cały miesiąc jest to niektóre dopiero co 5 m-cy skończyły. Poza tym każde dziecko rozwija się w swoim indywidualnym tempie:tak:

Do góry