reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozwój kwietniowych maluszków-Relacje z wizyt u lekarza.

reklama
3-cia dawka 5w1 za nami. za 4 tygodnie żółtaczka.
Waga na dziś 7,385 g ciemiączko niby się zmniejszyło...i mamy wpisane 1,8 x 1,8 choć mnie się wydaje że ono ma kształt ( jeżeli już mam coś porównywać) elipsy czy jaja a nie koła czy kwadratu o_O Dość szybko się uspokoił po kłuciu. zobaczymy jaka tym razem będzie reakcja po. aha i ząbki idą, zawiązki juz ładnie widać co latarka i patyczek to latarka i patyczek :-D

Zaliczyłam dziś wizytę z Olkiem u logopedy. No i przydało by się kilka spotkań na równi z rehabilitacją a tu nam ośrodek zamykają bo NFZ nie dal więcej kasy. :-( od poniedziałku czeka mnie załatwianie oświadczenia z poradni psychologiczno -pedagogicznej oświadczenia o potrzebie wczesnego wspomagania rozwoju a potem szukania miejsca gdzie nas przygarną :-( i niby wsio ok a ciągle nie do końca idealnie :-( trzeba wyeliminować to jego namiętne wystawianie języka. Za dużo informacji jak na tak krótką wizytę. pokazywała mi jak go ćwiczyć, ale po jednym razie to ciężko. ( tym bardziej, że ćwiczyć mam mu brzuch ) i pokazała mi jak karmić łyżeczką. i Na tym chyba się skupiłam...bardzo fajna energiczna kobieta. Ciekawa jestem ile wizyt Olek będzie potrzebował bo na miesiąc może jakoś bym kasę wysupłała, ale na więcej nie mam skąd wytrzasnąć :-(

Ogólnie
łyżeczką mam jechać po lini prostej ( od nosa ku wardze górnej , po tym rowku) i powinien sam otworzyć buzię jak nie, to wtedy delikatnie wsunąć między wargi apotem dziąsła. Nie wiem czy to będzie wykonalne jak nie będzie chciał jeść. Wątpię. zrobić "zrzut" na środkową część języka, potem mogę przymknąć buzię by wyrobić u niego odruch ściągania jedzenia z łyżeczki. Tylko, że u nas jest problem z wystawianiem języka, stąd taka instrukcja. ( przy wysiłku wystawia język. )

reklama
My po wizycie- Leon waży 9 kg, mierzy nie pamietam ile:-p W środę szczepienie na pneumokoki... Ogólnie mam karmić owockami, obiadkami,zupkami, kaszkami itp no i oczywiście piersią:tak:;-) a i gluten wprowadzić dopiero w 10 miesiącu. Mówił ,że Młody wygląda dobrze, i dlatego nie trzeba wczesniej. No i jest zwolennikiem wprowadzania w 10 miesiącu. Tak więc zrobimy:tak:

Do góry