hehe to sie piesek rozczaruje jak Ala zacznie chodzić :-)No moja już też raczkuje od 2 tyg i na serio nie nadążam za nią..... jeszcze weszła w spółkę z psem i ciągle razem wędrują po domu... w końcu pies znalazł kogoś kto go rozumie-całe życie na czworakach......
reklama
jot79
Fanka BB :)
cześć dziewczyny, dawno mnie tu nie było, bo i czasu brak. Teraz trochę luźniej się zrobiło w pracy, więc was poczytuję.
U mojej małej zębów jeszcze brak, ale się tym nie przejmuję, wcina jak smok wszystko(butla już 1 raz dizennie a to i tak max 70 ml), na szczęście od 30 kwietnia (czyli prawie 1,5 miesiąca) już raczkuje i trochę jej się spala ten tłuszczyk co sobie przychomikowała.
Poza tym jak wiekszość dzieci rozrabia ile wlezie, na sekunde z oka jej spuścić nie można, bo ostanio nawet do muszli klozetowej wrzuciła sobie zabawkę chciała ja wyciągać (bo już staje przy przedmiotach i powolutku kroczy, bo chodzeniem to nie można nazwać). Najlepsze jest jednak raczkowanie, wczesniej jak było zimno, to w rajstopkach i butkach raczkowała po domu, teraz w samym bodziaku i bez butków, to po kafelkach nie chodzi na kolanach a na stopach jak mały pajączek, bo chyba zimno jej w kolanka, na wykładzie to już normalnie, ale boki zrywam jak obserwuję ja na tych kafelkach...
U mojej małej zębów jeszcze brak, ale się tym nie przejmuję, wcina jak smok wszystko(butla już 1 raz dizennie a to i tak max 70 ml), na szczęście od 30 kwietnia (czyli prawie 1,5 miesiąca) już raczkuje i trochę jej się spala ten tłuszczyk co sobie przychomikowała.
Poza tym jak wiekszość dzieci rozrabia ile wlezie, na sekunde z oka jej spuścić nie można, bo ostanio nawet do muszli klozetowej wrzuciła sobie zabawkę chciała ja wyciągać (bo już staje przy przedmiotach i powolutku kroczy, bo chodzeniem to nie można nazwać). Najlepsze jest jednak raczkowanie, wczesniej jak było zimno, to w rajstopkach i butkach raczkowała po domu, teraz w samym bodziaku i bez butków, to po kafelkach nie chodzi na kolanach a na stopach jak mały pajączek, bo chyba zimno jej w kolanka, na wykładzie to już normalnie, ale boki zrywam jak obserwuję ja na tych kafelkach...
margaret333
No i zabawki wszystkie sa już beeee- nawet te schowane i wyjęte po dwóch tygodniach. Teraz bawimy się moimi koralami
u nas zabawki tez bee, a najlepsze to są sznurki te od czapeczki, od fotelika pasy, wstazki z ochraniacza w lozeczku wszystko by oddal by moc sobie troche porzuc, nawet na spaniu jak wstaje to bierze te wstażkiki hehe
margaret333
No moja już też raczkuje od 2 tyg i na serio nie nadążam za nią..... jeszcze weszła w spółkę z psem i ciągle razem wędrują po domu... w końcu pies znalazł kogoś kto go rozumie-całe życie na czworakach......
hahahaha
iza jot gratuluje zabka;-)
No moja już też raczkuje od 2 tyg i na serio nie nadążam za nią..... jeszcze weszła w spółkę z psem i ciągle razem wędrują po domu... w końcu pies znalazł kogoś kto go rozumie-całe życie na czworakach......
HaHaHa a u nas wręcz odwrotnie. Młody lata za psem ale pies go nie akceptuje :/ Jak już go złapie to ten warczy. Igi przeszkadza psu w spaniu itd. Cały czas musze uważać bo nie wiadomo co takiemu psu może przyjśc do głowy.
ALLELUJA !! Wiki w końcu załapała butlę!! ja mam chyba największy asortyment przeróżnych rodzajów butli i żadna nie pasowała w końcu kupiłam firmy LOVI najpierw popijala po troszku 10.20 -30 ml a teraz pieknie cała butle wydoi (150ml) musze kupic jeszcze ta wieksza :-)ahh ale jestem happy cyc juz wlasciwie wymagany tylko przy nocnej pobudce
ALLELUJA !! Wiki w końcu załapała butlę!! ja mam chyba największy asortyment przeróżnych rodzajów butli i żadna nie pasowała w końcu kupiłam firmy LOVI najpierw popijala po troszku 10.20 -30 ml a teraz pieknie cała butle wydoi (150ml) musze kupic jeszcze ta wieksza :-)ahh ale jestem happy cyc juz wlasciwie wymagany tylko przy nocnej pobudce
Monia- gratuluję sukcesu!
Kolejny miesiąc i kolejne tysiące nowych umiejetności Jeju, po Maluszkach najbardziej widac co znaczy miesiąc - mi to przeleciało jak chwilka, a tu 1/9 zycia mojego Synka przybyła Mamy 5 ząbków, ulubiona zabawą jest odbezpieczanie zabezpieczonych przez rodziców specjanymi zapięciami szuflad Co jeszcze: nasz mały odkrywca doszkolił się we wstawaniu i wstawanie nie ejst dla Niego trudne nawet w ekstremalnych warunkach (np. trzymając się tylko za sznureczek), na czworakach biega, przy meblach chodzi z prędkością światła, nauczył sie otwierać i zamykać szafki, sam włącza różne funkcje zabawek (celowo!) i uwielbia robic hura! Ehh ten czas...
No to gratki,dzielna mamusia zakupila sto butelek az trafila ha ha SuperALLELUJA !! Wiki w końcu załapała butlę!! ja mam chyba największy asortyment przeróżnych rodzajów butli i żadna nie pasowała w końcu kupiłam firmy LOVI najpierw popijala po troszku 10.20 -30 ml a teraz pieknie cała butle wydoi (150ml) musze kupic jeszcze ta wieksza :-)ahh ale jestem happy cyc juz wlasciwie wymagany tylko przy nocnej pobudce
reklama
margaret333
No monia to super, oby dalej dobrze szło:-)
Podziel się: